Ρεπορτάζ

Κώστας Λουκούμης 

 

επιμέλεια

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Στις 7:00 το απόγευμα της Δευτέρας 28 Ιουνίου άρχισε ο πανηγυρικός εσπερινός στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου παραμονή του εορτασμού του πολιούχου Αγίου της Καβάλας με του παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου ο οποίος έγινε δεκτός από το άγημα. 

 

Το παρών επίσης έδωσαν μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης, οι βουλευτές Καβάλας της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης και Μακάριος Λαζαρίδης, η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Αλέξης Πολίτης, φορείς της Αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας.

 

Στην ομιλία του ο μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν έλαβε καμία απάντηση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά αν και ρωτήθηκε εγγράφως για να δοθεί άδεια να γίνει η περιφορά της εικόνας. Όμως ο κ. Χαρδαλιάς, είπε ο Μητροπολίτης, ούτε καν απάντησε στην επιστολή.

 

 

Με το πέρας του εσπερινού ο Μητροπολίτης κάλεσε τους πιστούς να περπατήσουν μαζί του, μαζί και με την εικόνα του Αγίου, καθώς απαγορευόταν να γίνει  η λιτανεία.

 

Ωστόσο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και άλλοι αιρετοί (βουλευτές- Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχες ακολούθησαν ξεχωριστή πορεία.

 

Απέφυγαν να συμμετάσχουν στην πομπή του μητροπολίτη προς το μνημείο του Αποστόλου Παύλου όπου θα συνεχιστεί η θεία λειτουργία.

 

Ο μόνος που ακολούθησε ήταν ο δήμαρχος Καβάλας ο οποίος κράτησε και την εικόνα.