Με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη, συναντήθηκαν εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων στην Kavala Oil. Η εργαζόμενοι αφού ενημέρωσαν τον κ. Αρβανίτη, αυτός δεσμέυτηκε να εξετάσει τις προϋποθέσεις χορήγησης έγκρισης δανειοδότησης προς την εργοδότρια εταιρεία.

 

«Μετά από λεπτομερή και αναλυτική ενημέρωση έγινε αντιληπτό και συμφωνήθηκε από όλους ότι ο σεβασμός των εργαζομένων ,του περιβάλλοντος και της κοινωνίας της Καβάλας είναι οδηγός για την συνέχιση και το μέλλον του Πρίνου» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι. 

 

Ο ευρωβουλευτής, όπως τονίζει το Σωματείο, δεσμεύτηκε σε πρώτη φάση, να προχωρήσει σε εξέταση των προϋποθέσεων της χορήγησης έγκρισης δανειοδότησης προς την εργοδότρια εταιρεία και σε κάθε περίπτωση αν ισχύουν οι προβλεπόμενοι όροι από την κομισιόν, για μια τέτοια περίπτωση.

 

Δήλωσε επιπρόσθετα ότι οι εργασιακές σχέσεις στην ευρωπαϊκή ένωση δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα παρουσιάζονται και προβάλλονται στην χώρα μας.

 

«Κλείνοντας την συνάντησή μας, μας διευκρίνισε ότι ανάλογα με τα αποτελέσματα της πρώτης προσέγγισης θα ακολουθήσει σε ερώτηση για το πως διασφαλίζονται τα όσα προβλέπονται στην ευρωπαϊκή επιτροπή», καταλήγουν οι εργαζόμενοι των Πετρελαίων Καβάλας.