Επίσκεψη στην Καβάλα πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου 26 Ιουνίου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του θα έχει συνάντηση με τα Σωματεία Εργαζομένων στα Λιπάσματα και τα Πετρέλαια το απόγευμα της ίδιας ημέρας ενώ το βράδυ θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Χρυσούπολη. 

 

 

Λίγο μετά τη 1:00 το μεσημέρι παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα όπου μίλησε για την πολιτική επικαιρότητα σε Ελλάδα και Ευρώπη. 

 

Η κυβέρνηση είπε ο κ. Αρβανίτης φαίνεται ξεκάθαρα ότι μένει ανατολική Ευρώπη. Από τη μία σε ό,τι αφορά στα εργατικά δικαιώματα και από την άλλη στα ζητήματα κράτους δικαίου καθώς πολλά είναι αυτά που αποκρύπτονται από τα Μέσα Ενημέρωσης στην Ελλάδα όπως ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης προχθές ήρθε στην αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι έδωσε απολογία για το τι συμβαίνει στη χώρα μας. Δολοφονία δημοσιογράφου κεντρικό θέμα στην Ευρώπη και στα Ελληνικά Media δε μιλάει κανείς. 

 

Η είδηση είναι μόνο αν κ. Μαρέβα Μητσοτάκη θα φιλοτεχνήσει το Μέγαρο Μαξίμου λες κι είναι οικογενειακή υπόθεση, ή αν ο κ. Μητσοτάκης πήρε μαζί του στην Αίγυπτο την πεθερά του. Ειλικρινά αυτό δεν έχουμε ξαναζήσει. Έχει γίνει πλέον η πολιτική στη χώρα μας μία οικογενειακή υπόθεση, είπε ο κ. Αρβανίτης. 

 

Τόνισε επίσης πως ένα βασικό θέμα που πρέπει να απασχολήσει το επόμενο διάστημα είναι το που θα πάνε τα χρήματα από το ταμείο ανάκαμψης. Είναι πολλά αλλά είναι και δάνεια και αυτό που πρέπει να γίνει σαφές είναι που θα πάνε και ειδικότερα αν διανεμηθούν σε 5 – 6 μεγάλες οικογένειες. Από την άλλη είπε, ήρθε κι ένας εργασιακός νόμος ο οποίος φτωτοχοποιεί πλήρως τους Έλληνες.