Η επιστημονική ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους» συνδιοργανώνει με τον Δήμο Καβάλας το 1ο Συμπόσιο Σύγχρονης Τέχνης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 64ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

 

Πρόκειται για το 1ο Συμπόσιο Σύγχρονης Τέχνης που θα διαρκέσει 7 (επτά) ημέρες κατά τη διάρκεια των οποίων, καλλιτέχνες του Πάρκου Φιλίππων (Νομοί Καβάλας - Δράμας - Σέρρες) καλούνται να δηµιουργήσουν τα έργα τους, στον περιβάλλοντα χώρο του Αρχαίου Θεάτρου των Φιλίππων, ως παράλληλη δράση κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ των Φιλίππων. 

 

Από τις 11 έως και τις 18 Ιουλίου στον περιβάλλοντα χώρο του αρχαίου θεάτρου των Φιλίππων δεκαπέντε νέοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν ζωντανά τη δουλειά τους, δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα στον κόσμο, εφόσον το επιθυμούν, να διδαχθούν από αυτούς μέσα σε μια προσπάθεια αλληλεπίδρασης μαζί τους.

«Πρόκειται για ένα υπαίθριο συμπόσιο τέχνης»,  εξηγεί μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό KavalaNews 102,8 και στον Τάσο Αποστολίδη, η υπεύθυνη επικοινωνίας του συμποσίου Μαργαρίτα Κελέσογλου, «κατά τη διάρκεια του οποίου νέοι, αλλά διακεκριμένοι καλλιτέχνες της τοπικής κοινωνίας θα κληθούν να δημιουργήσουν τα έργα τους σε διάστημα επτά ημερών πλησίον του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων, του τελευταίου μνημείου της χώρας μας που εγγράφθηκε στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.

 

Ακούστε όσα δήλωσε η κ. Κεσόγλου στον KavalaNews 102.8: 

 

 

Στο συμπόσιο, θα εκπροσωπηθεί μια μεγάλη γκάμα τεχνών όπως: ζωγραφική, γλυπτική, θέατρο, γκράφιτι, αρχιτεκτονική και μουσική. Οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους, θα γνωριστούν με τους ανθρώπους που θα τους επισκεφθούν δίνοντας σε όλους τη δυνατότητα ανταλλαγής ιδεών και απόψεων μεταξύ τους», επισημαίνει η κ. Κελέσογλου.

 

ΤΟ ΘΕΜΑ του φετινού συμποσίου σύγχρονης τέχνης "Η αρπαγή της Περσεφόνης".