Οψόμεθα εις Φιλίππους

Την αντίθεσή της στον τρόπο με τον οποίο προχωρά το σχέδιο για την ανάπτυξη του πάρκου των φιλίππων εκφράζει με ανακοίνωσή της Επιστημονική Ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους». 

Τα μέλη της επιστημονικής ομάδας «Οψόμεθα εις Φιλίππους» διοργανώνουν για μία ακόμη φορά, ανοιχτές ημερήσιες βιωματικές εκδρομές στους δήμους του «Πάρκου Φιλίππων», έχοντας ως επίκεντρο το κλίμα.

Για έναν ακόμα χρόνο τα μέλη της Επιστημονικής Ομάδας «Οψόμεθα εις Φιλίππους» διοργανώνουν τις καθιερωμένες ανοιχτές ημερήσιες βιωματικές εκδρομές στους δήμους του «Πάρκου Φιλίππων», με το κεντρικό τους σύνθημα να παραμένει το ίδιο:

Πιλοτικές εκδρομές στο Μυθικό Παγγαίο με το “Παγγαιόραμα” - 2023

Λόγω των φυσικών φαινομένων δεν πραγματοποιήθηκε η διαδρομή των 210 χλμ όπως κάθε χρόνο.

Την Κυριακή 18 Ιουλίου παρουσιάστηκαν όλα τα έργα, που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια του 1ου Συμποσίου Σύγχρονης Τέχνης Φιλίππων, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τ

Η oμάδα Aρχιτεκτόνων της Επιστημονικής Ομάδας "Οψόμεθα εις Φιλίππους" -αποτελούμενη από τις Αλκμήνη Παπαϊωάννου,

Η Επιστημονική Ομάδα "Οψόμεθα εις Φιλίππους" με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την διοργάνωση του 1ου Συμποσίου Σύγχρονης Τέχνης το οποί

Η επιστημονική ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους» συνδιοργανώνει με τον Δήμο Καβάλας το 1ο Συμπόσιο Σύγχρονης Τέχνης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 64ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Η πρώτη συνάντηση για την εφαρμογή ενός ολιστικού μοντέλου ανάπτυξης της πεδιάδας των Φιλίππων, με τη σύσταση φορέα υλοποίησης του Master Plan  πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, στη δημοτική κοινότητα Κρηνίδων.

*Διπλάσιο σε συμμετοχές το φετινό Brevet Φιλίππων!

*Πάνω από 1.000 άτομα στην κεντρική και στις παράλληλες δράσεις των “Οψόμεθα εις Φιλίππους”

 

Ο ΣΕΒΑΣ Καβάλας, Ο Δήμος Καβάλας και η ΑΜΚΕ Επιστημονική Ομάδα ‘’Οψόμεθα εις Φιλίππους’’ θα ήθελαν να σας ενημερώσουν για το διήμερο εκδηλώσεων στα πλαίσια της διοργάνωσης του Διεθνούς Ημιμαραθωνίου Αγώνα «στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» 2019

Μια σημαντική διάκριση απέσπασε χθες στα Τουριστικά Βραβεία 2019 (Tourism Awards 2019), η διοργάνωση Brevet Φίλιπποι, μια πρωτοβουλία της Επιστημονικής Ομάδας «Οψόμεθα εις Φιλίππους», η οποία έλαβε την οργανωτική στήριξη της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης και των Δήμων του Πάρκου Φιλίππων.

Πεζοπορική εκδρομή διοργανώνουν την Κυριακή 7 Απριλίου τα μέλη της ομάδας "Οψόμεθα εις Φιλίππους από το Καλαμπάκι μέχρι τον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. 

Πρόκειται για την ποδηλατική διαδρομή 200 χμ, μέσα από 20 τοπικούς οικισμούς και 7 δήμους (Δήμος Καβάλας, Δήμος Δράμας, Δήμος Δοξάτου, Δήμος Προσοτσάνης, Δήμος Παγγαίου, Δήμος Αμφίπολης, Δήμος Νέας Ζίχνης), στην οποία συμμετέχουν αθλητές από όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό. 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Επιστημονική Ομάδα “Οψόμεθα εις Φιλίππους” συνεχίζει την γνωριμία των μελών και των φίλων της με το “Πάρκο Φιλίππων” και την ευρύτερη περιοχή

Τη νέα της δράση, με αντικείμενο τη “Χαρτογραφία και τον Προσανατολισμό σε Δομημένο και Φυσικό περιβάλλον” παρουσιάζει η Επιστημονική Ομάδα “Οψόμεθα εις Φιλίππους”, στις 8 Νοεμβρίου 2017 6μμ, στο Urban Centre Καβάλας (Πλατεία Καπνεργάτη). Η δράση είναι εκπαιδευτικού χαρακτήρα για μαθητές 7-12 ετών

Μια ακόµα πρωτοβουλία για την ανάδειξη του “Πάρκου Φιλίππων” αναλαµβάνουν να φέρουν εις πέρας τα µέλη της Επιστηµονικής Οµάδας “Οψόµεθα εις Φιλίππους”, σε συνεργασία µε τον Ποδηλατικό Σύλλογο Καβάλ

Η ΑΜΚΕ Επιστημονική Ομάδα “Οψόμεθα εις Φιλίππους” και το Σωματείο “ΔΙΑΖΩΜΑ”, ως δείγμα του εξαιρετικού κλίματος που επικρατεί ανάμεσα στους δύο οργανισμούς, επισφραγίζουν τη συνεργασία τους, στα πλαίσια της 10ης Γενικής Συνέλευσης του σωματείου “ΔΙΑΖΩΜΑ”, η οποία θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 6 ως και την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.