Ελλιπείς εγκαταστάσεις και απαξίωση από τους δημάρχους Καβάλας στο άθλημα του τένις. Αυτή την εικόνα περιγράφει ο πρώην Ομοσπονδιακός προπονητής, Χρήστος Μούρτζιος, τονίζοντας ότι «ο κόσμος δεν χωράει πλέον στα γήπεδα», ενώ χαρακτήρισε «αγκάθι και ντροπή» το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πλέον τα γήπεδα τένις στο πάρκο Φαλήρου

 

Πολλοί είναι οι Καβαλιώτες που κατά της διάρκεια της καραντίνας γράφτηκαν στο τένις καθώς ήταν το μοναδικό άθλημα που συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια του lockdown.

 

«Το πρόβλημα είναι ότι πέρασε ένας χρόνος. Οι αρχές του τόπου θα έπρεπε να το αντιληφθούν αυτό και να βελτιώσουν τις εγκαταστάσεις μας ενώ θα μπορούσαν να γίνουν και νέες για να εξυπηρετήσουν το κοινό» λέει στον KavalaNews 102.8 ο καβαλιώτης προπονητής τένις του Μακεδονικού, πρ. Ομοσπονδιακός προπονητής, καθηγητής σωματικής αγωγής και διδάκτορας στο άθλημα του τένις, Χρήστος Μούρτζιος

 

«Ο κόσμος δεν χωράει σήμερα στα γήπεδα. Είναι λίγα για την Καβάλα και δημιουργείται πρόβλημα. Οι σύλλογοι αναγκάζονται να διώχνουν κόσμο. Τα μοναδικά γήπεδα είναι τα έξι στην Καλαμίτσα», λέει χαρακτηριστικά. 

 

Ακούστε όσα δήλωσε στον KavalaNews 102.8: 

 

 

 

«Ντροπή που χάσαμε τα γήπεδα στο Φάληρο»

 

«Είναι μεγάλο αγκάθι. Είναι ντροπή που χάσαμε τα δύο γήπεδα από το πάρκο Φαλήρου. Είναι κρίμα. Γιατί να μην εξυπηρετήσεις τα παιδιά του κέντρου; Πρέπει να γίνουν ξανά γήπεδα τένις. Είναι διαφήμιση του αθλήματος σε αυτό το σημείο. 

 

Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια γενικά οι δήμαρχοι δεν ήταν κοντά στο τένις. Δεν το έχουν δει ζεστά. Δεν υπάρχει η παιδεία του τένις στην Ελλάδα. 

 

«Τένις μπορεί να παίξει οποιοσδήποτε»

 

«Τένις μπορεί να παίξει κάποιος με μικρό ποσό. Το άθλημα είναι ακριβό όταν κάνεις πρωταθλητισμό. Το να μάθεις όμως να παίζεις τένις είναι κάτι που πληρώνεις στις ακαδημίες όλων των αθλημάτων» λέει ο κ. Μούρτζιος.  

 

Ο τουριστικός αθλητισμός 

 

«Η Καβάλα προδιαθέτει σαν πόλη για τέτοιες διοργανώσεις. Πρέπει να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Υπάρχουν επαρχιακές πόλεις. Το τένις είναι τουριστικός αθλητισμός. Όταν γίνεται ένα πανελλαδικό τουρνουά έρχονται μέχρι και 500 αθλητές με τους συνοδούς τους» επισημαίνει.