Για μια ακόμη χρονιά και σύμφωνα με την προσφιλή μέθοδο της Δημοτικής Αρχής των …«νοικοκυραίων», της παράταξης του Δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη, η σπατάλη συνεχίζεται χωρίς όριο.

 

Κάθε χρόνο η Δημοτική Αρχή επιλέγει να παραχωρήσει σε εταιρεία την παροχή υπηρεσιών σε ναυαγοσώστες και τον παρελκόμενο εξοπλισμό τους, τον οποίο και ουσιαστικά νοικιάζει.

 

Το να επιλέγεις μια εταιρεία για να της αναθέσεις την πρόσληψη των ναυαγοσωστών είναι κάτι που για την παράταξη μας, «Σωστή Επιλογή» για τον Δήμο Παγγαίου δεν μας βρίσκει αντίθετους, αν και θα μπορούσε ο ίδιος ο Δήμος μας, να έκανε τις προσλήψεις αυτές συγκροτώντας μια διαπαραταξιακή επιτροπή, πράγμα που δεν το πράττει ακόμη και για τις προσλήψεις σε καθαριότητα και άλλες ανταποδοτικές υπηρεσίες.

 

Αλλά το να ξοδεύεις ασύστολα, επί πολλά χρόνια, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ενοικιάζοντας τον εξοπλισμό που χρειάζονται οι ναυαγοσώστες για το έργο τους, αυτό μας ξεπερνά και αφήνει πολλά ερωτηματικά, γιατί η Δημοτική Αρχή δεν φρόντισε για την αγορά του εξοπλισμού αυτού άπαξ και δια παντός;

 

Με μια τέτοια κίνηση η «νοικοκυρεμένη» Δημοτική Αρχή του κυρίου Αναστασιάδη, θα είχε δημιουργήσει «προίκα» για τον Δήμο μας, εξοικονομώντας πόρους. 

 

Για τον εξοπλισμό των ναυαγοσωστών το ποσό που θα δαπανηθεί μόνο για φέτος με βάση μελέτη που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Διοίκηση στην Οικονομική Επιτροπή είναι 70.000 ευρώ.

 

Θα σας δώσουμε ένα παράδειγμα:

 

Η μίσθωση ταχυπλόου σκάφους 5 μέτρων ιπποδύναμης 100 HP σύμφωνα με την μελέτη θα στοιχίσει στον Δήμο, 20.400 ευρώ.

 

Με τα ίδια χρήματα θα μπορούσαμε να αγοράσουμε το σκάφος με αυτές τις προδιαγραφές, και να αποτελούσε περιουσία του Δήμου.

 

Εκείνο που επίσης δημιουργεί ερωτηματικά είναι ότι, στην Τεχνική Έκθεση αναφέρεται ότι ο Δήμος Παγγαίου προβαίνει στην μίσθωση μηχανοκίνητου ταχύπλοου σκάφους μήκους 5 μέτρων και των σκαφών μήκους 3.3 μέτρων και όχι στην προμήθεια τους, επειδή κάποιοι έκλεψαν τις μηχανές από σκάφη τα οποία ο Δήμος Παγγαίου είχε αγοράσει.

 

Συνεπάγεται δηλαδή ότι επειδή κάποιοι έκλεψαν τις μηχανές, είναι συμφερότερο να νοικιάζουμε τον εξοπλισμό και όχι να τον αγοράσουμε.

 

Αυτό από μόνο του δημιουργεί υπόνοιες ότι η Δημοτική Αρχή προφανώς δεν φυλάσσει ως οφείλει τα μηχανήματά της.

 

Παράλληλα προκύπτει και ένα άλλο ερώτημα σχετικά με τον μηχανολογικό εξοπλισμό του Δήμου Παγγαίου (καλαθοφόρο μηχανάνημα, γκέιντερ, Jcb, τσάπα, κ.α.), ο οποίος είναι ελλιπέστατος μια και η Δημοτική Αρχή αντί να αγοράσει εξοπλισμό, προτιμά να τον νοικιάζει και να πληρώνει τεράστια ποσά για τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι ιδιώτες…

 

Τα παραδείγματα κατασπατάλησης ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ πολλά, τα ερωτήματα ακόμη περισσότερα, αλλά οι «νοικοκυραίοι» του Δήμου Παγγαίου, η Δημοτική Αρχή του Δημάρχου Φίλιππου Αναστασιάδη, προτιμά σε όλα αυτά που επισημαίνουμε να …σφυράει κλέφτικα!  

 

Για την παράταξη ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ για τον ΔΗΜΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ 

ο επικεφαλής  Δημήτρης Μπαταλογιάννης