τουρισμός της Θάσου εκπέμπει S.O.S. Δεν είναι η πανδημία, είναι η «πανδημία» των καταστροφικών χειρισμών της κυβέρνησης που αφορά κυρίως στον οδικό τουρισμό από τα βόρεια σύνορα της χώρας μας και αποτελεί τον τροφοδότη του νησιού μας", λέει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θάσου. 

 

ακατανόητη εμμονή των κύκλων του Ελληνικού τουρισμού να μην παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα για την στήριξη του τουριστικού ρεύματος στη Βόρεια Ελλάδα μειώνει την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας στον τομέα αυτό έναντι των γειτόνων μας, τονίζει.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θάσου: 

 

Το τσουνάμι των ακυρώσεων στα τουριστικά καταλύματα της Θάσου παρά τις αρχικές ενθαρρυντικές προβλέψεις προοιωνίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά μια πολύ άσχημη εξέλιξη. 

 

Την ίδια στιγμή χώρες όπως η Αλβανία, η Κροατία, η Βουλγαρία και η Τουρκία σημειώνουν μεγάλη τουριστική κίνηση καθώς υποδέχονται ένα μεγάλο αριθμό τουριστών που παραδοσιακά επέλεγαν την χώρα μας για τις διακοπές τους.

 

Στην κοινή συνείδηση κινδυνεύει να  εδραιωθεί η πεποίθηση ότι ισχυρά οικονομικά συμφέροντα στον τομέα του τουρισμού με τις πλάτες της κυβέρνησης έχουν βάλει στο στόχαστρο την περιοχή μας προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μερτικό από την τουριστική πίτα, τώρα μάλιστα που οι προορισμοί από τις χώρες της Δ.Ευρώπης προς την χώρα μας έχουν μειωθεί πολύ λόγω της κακής επιδημιολογικής μας εικόνας.

 

Γιατί πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς:

 

• Την αδράνεια και ολιγωρία της κυβέρνησης όπως και του Δήμου και της Περιφέρειας  που επί ένα χρόνο το μόνο που κατάφεραν ήταν να… μισανοίξουν!, μόλις την τελευταία στιγμή και όχι σε εικοσιτετράωρη βάση, με ανεπαρκείς υποδομές την Νυμφαία, την κύρια πύλη εισόδου τουριστών από Βουλγαρία και Ρουμανία;

 

• Nα είναι μισάνοιχτη και η πύλη των Ευζώνων, ενώ η είσοδος από Προμαχώνα στοιχίζει στους επισκέπτες 3-4 ώρες κατά μέσο όρο αναμονή και ταλαιπωρία; 

 

• Να επιβαρύνουν υπέρμετρα τα οικονομικά των διακοπών για τις οικογένειες των τουριστών απαιτώντας και για τα παιδιά ακόμα την διενέργεια P.C.R. TEST που στοιχίζει 80 Ευρώ το καθένα. Τα ανήλικα παιδιά ως και 15 ετών πρέπει να απαλλαγούν από αυτή την υποχρέωση ή να επιτρέπεται η είσοδός τους με την διενέργεια  Rapid ή  self test.

 

Υπάρχουν εναλλακτικά σενάρια που μπορούν να υλοποιηθούν, χωρίς να μπαίνει σε κίνδυνο η δημόσια υγεία, για να γίνει η χώρα μας και η περιοχή μας ιδιαίτερα, ξανά ελκυστική για τους επισκέπτες της.

 

Πρέπει όμως το Υπουργείο τουρισμού, η κυβέρνηση έστω και την ύστατη ετούτη ώρα να σκύψουν στο πρόβλημα να βρουν τις λύσεις και να αφαιρέσουν τα εμπόδια που κάνουν δυσπρόσιτη την περιοχή μας και οδηγούν τους τουρίστες σε γειτονικές χώρες.

 

Αυτή η εξέλιξη μπορεί να οδηγήσει σε περιπέτειες τον τουρισμό και στα επόμενα χρόνια γιατί είναι πιθανόν να μην ανακτήσουμε από τους ανταγωνιστές μας ότι χάσαμε φέτος.

 

Η κυβέρνηση οφείλει να ανταποκριθεί στη μεγάλη πρόκληση. Το χρωστάει στους ταλαιπωρημένους από το χτύπημα της δίχρονης επιδημίας πολίτες και τον τουρισμό, την βαριά βιομηχανία της εθνικής μας οικονομίας. Αλλιώς η βολική επίκληση της «ατομικής ευθύνης» θα είναι κενό γράμμα που δεν θα πείθει πλέον κανέναν. Η ευθύνη θα είναι όλη δική τους".