Υπεγράφη την Τρίτη (8/6) από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Καβάλας και του ιδιοκτήτη της εταιρίας "Ερμώνασσα", παρουσία του Δημάρχου και του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, στο πολιτιστικό κέντρο Αμυγδαλεώνα, η σύμβαση του έργου για την κατασκευή δικτύου ύδρευσης της περιοχής. Προϋπολογισμός του έργου είναι 1,6 εκατ. ευρώ και χρόνος ολοκλήρωσης δύο χρόνια. 

 

"Πρόκειται για μια κοσμογονία έργων" ανέφερε ο κ. Μουριάδης και πρόσθεσε πως "με τις παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν από τη ΔΕΥΑΚ, θα διασφαλιστεί αφενός μεν η ποιότητα του νερού που καταναλώνουν οι πολίτες και αφετέρου η ενεργειακή αναβάθμιση όλου του δικτύου". 

 

Παίρνοντας το λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, σημείωσε ότι "η υπογραφή της σύμβασης για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης του Αμυγδαλεώνα, καταδεικνύει το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Καβάλας και την Περιφέρεια" και άφησε να φανεί ότι η Περιφέρεια ΑΜ-Θ αναμένεται να χρηματοδοτήσει κι άλλα έργα, με την προϋπόθεση να έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη των μελετών από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες. 

 

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Απόστολος Χρόνης, είπε πως "με την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου επιλύεται οριστικά το πρόβλημα με τις βλάβες που υπήρχαν σε διάφορα σημεία του οικισμού" και υπογράμμισε ότι θα ξεκινήσουν σύντομα στην ίδια περιοχή οι εργασίες για τη κατασκευή του αγωγού που θα συνδέει το δίκτυο του Αμυγδαλεώνα με τις πηγές Κεφαλαρίου, διευκρινίζοντας ότι για την χρηματοδότηση του έργου έχει εξασφαλιστεί ένα ποσό της τάξης των 208.000 ευρώ από την εταιρία ΤΑΡ.

 

Όπως παρατήρησε ο κ. Χρόνης, με την οικονομική συνδρομή της ίδιας εταιρίας, θα κατασκευαστεί το νέο δίκτυο και στις υπόλοιπες κοινότητες της δημοτικής ενότητας Φιλίππων, μετά τη σύνταξη των σχετικών μελετών από την ΔΕΥΑΚ.

 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που προηγήθηκε της υπογραφής της συγκεκριμένης σύμβασης, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αμυγδαλεώνα, Δημήτρη Πουρσαϊτίδη, τους προκατόχους του, Παύλο Ιωσηφίδη και Μανώλη Κεκρίδη και τον πρώην Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, Χρήστο Τσοχαταρίδη, για την προσπάθεια που κατέβαλλαν προκειμένου να κατασκευαστεί το δίκτυο ύδρευσης του οικισμού.

 

Ο κ. Μουριάδης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Τεχνικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΚ, Άγγελο Λογκάρη και τους συνεργάτες του, καθώς και τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας, τόσο για την προετοιμασία του φακέλου που αφορά το δίκτυο του Αμυγδαλεώνα, όσο και για τα υπόλοιπα έργα που θα γίνουν στον Δήμο Καβάλας το επόμενο χρονικό διάστημα. 

 

Ο δήμαρχος Καβάλας επίσης τόνισε ότι η πρόταση για την υλοποίηση του έργου υποβλήθηκε από τον πρώην Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, Μπάμπη Κουφατζή, ενώ η ένταξη του στο ΕΣΠΑ πραγματοποιήθηκε το 2019 με τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστου Μέτιου και του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη.