Αυτοψία από κλιμάκιο μηχανικών της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης πραγματοποιήθηκε στο «Παλατάκι» των Λιμεναρίων στη Θάσο, ώστε να δρομολογηθούν άμεσες ενέργειες και εργασίες που απαιτούνται για τη διάσωση του. 

 

Σε δελτίο Τύπου μετά το πέρας της αυτοψίας, ο Δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Κυριακίδης δήλωσε τα εξής:

 

«Κατόπιν κοινού αιτήματος του Δήμου Θάσου και του Προέδρου της ΔΗΚΕΘ προς την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη που αφορούσε στην επείγουσα ανάγκη ενεργειών για τη διάσωση του μνημείου, σήμερα πραγματοποιήθηκε από την αρμόδια υπηρεσία η απαραίτητη αυτοψία, προκειμένου να ξεκινήσουν οι απαιτούμενες ενέργειες και εργασίες.

 

Εκ μέρους της αρμόδιας Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων ΑΜΘ, ενημερωθήκαμε ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες διάσωσης του μνημείου (επισκευή στέγης, εξωτερικών κουφωμάτων κλπ).

 

Ευχαριστούμε την κα. Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού για την ανταπόκριση στο αίτημά μας καθώς και τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων ΑΜΘ Θεόδωρο Πριγγόπουλο για την αγαστή συνεργασία. 

 

Πάγιος στόχος του Δήμου Θάσου είναι η αποκατάσταση του μνημείου, ώστε να επιτευχθεί η επανένταξή του στην πολιτιστική, οικονομική και κοινωνική ζωή της Θάσου».

 

Κατά την αυτοψία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Δόμησης Σταύρος Τσολάκης, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ Γιώργος Κουτσουμανής, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΘ Αργύρης Σαλταρής και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λιμεναρίων Αυγουστής Παπαντωνίου.