Επαναλειτουργεί η Γυναικεία Μονή του Αγίου Παντελεήμονα στον Πρίνο στα ορεινά της Θάσου μετά και το άνοιγμα των Ιερών Μονών για τους προσκυνητές, σύμφωνα με τα υπό της πολιτείας οριζόμενα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής και ασφαλείας κατά της πανδημίας Covid 19, που αφορούν τις Ιερές Μονές. 

 

Ο αριθμός των επισκεπτών που μπορεί να δέχεται η Ιερά Μονή δεν μπορεί να υπερβαίνει το 1 άτομο ανά 25τμ, με ανώτατο όριο τα 20 άτομα. 

 

«Επι τω σκοπώ της εξυπηρετήσεως των λατρευτικών και αγιαστικών αναγκών για τους πολυαρίθμους, και ειδικότερα τους θερινούς μήνες, προσκυνητές, καταρτίσθηκε πρόγραμμα τελέσεως Θείας Λειτουργίας κάθε Σάββατο και συγκεκριμένα από το ερχόμενο 29/5. Επίσης κάθε Παρασκευή απόγευμα και ώρα 7 κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο θα τελείται η ιερά Παράκληση προς τον Άγιο και Ιαματικό Παντελεήμονα.

 

Η Ιερά Μονή θα είναι ανοικτή για τους προσκυνητές καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ από 1 Ιουνίου.      

 

Το παλαιό μοναστικό κτίσμα, το οποίο περιέβαλαν πάντοτε με πολύ σεβασμό και αγάπη οι ευσεβείς Θάσιοι, και γενικότερα οι χριστιανοί της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, αποτελεί την πνευματική όαση ηρεμίας και δροσιάς και συνάμα το καταφύγιο των πονουμένων και δοκιμαζομένων πιστών στο νησί της Θάσου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.