«Ο κύριος Λαυρεντιάδης αναζητούσε τρόπο να απολύσει τους εργαζόμενους της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, που μέχρι σήμερα προστάτευε το εργασιακό δίκαιο, μέχρι που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Υπουργός «Εργασίας», κύριος Χατζηδάκης, φέρνει έναν νόμο που διαλύει όποια προστασία.

 

Για πρώτη φορά διαδικασία ομαδικών απολύσεων συζητείται με την καθοδήγηση του Υπουργείου Εργασίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ.  

 

«Πριν ακόμη ψηφιστεί το αντεργατικό νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας και ενώ είναι ακόμη στη διαβούλευση, η κυβέρνηση και οι «επιχειρηματίες» που τη στηρίζουν φρόντισαν να μας αποκαλύψουν το μέλλον που επιφυλάσσουν σε όλους μας.

 

Σήμερα έχουν κληθεί από την εταιρία να παραστούν σε διαβούλευση στο Υπουργείο Εργασίας με αντικείμενο τις ομαδικές απολύσεις τους οι 133 εργαζόμενοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, που εδώ και πέντε χρόνια παλεύουν να διασφαλίσουν απλά την νομιμότητα και τα εργασιακά τους δικαιώματα», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. 

 

«Η πρωτοφανής διαδικασία που σήμερα γίνεται στο Υπουργείο Εργασίας ΔΕΝ αφορά ΜΟΝΟ τους 133 εργαζόμενους στην ΒΦΛ. Μας αφορά ΟΛΟΥΣ. Γιατί αύριο, με ψηφισμένο το αντεργατικό νομοσχέδιο, θα μπορεί οποιαδήποτε επιχείρηση στην Καβάλα και σε όλη τη χώρα να απολύσει ομαδικά όσους εργαζόμενους θέλει ή να τους αντικαταστήσει με εργολαβικούς. Ιδιαίτερα τώρα που αίρεται η όποια προστασία υπάρχει λόγω της πανδημίας.

 

Ανεργία, φτωχοποίηση, εργασιακή σκλαβιά είναι το αύριο όλων μας, εάν περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο  της κυβέρνησης.

 

Πρέπει όλοι να στηρίξουμε το αγώνα των 133 εργαζομένων, όχι μόνο γιατί είναι 133 από εμάς, είναι γείτονες, φίλοι, πελάτες, νέοι και ενεργοί Καβαλιώτες, αλλά και επειδή δίνουν την πρώτη μάχη κατά ενός φρικτού νεοφιλελευθέρου νομοθετήματος, που καταργεί όσα με αγώνες και θυσίες κέρδισε η εργατική τάξη», καταλήγει η ανακοίνωση.