Τρισάγιο στη μνήμη των εργαζόμενων του Νοσοκομείου Καβάλας που έχασαν τη ζωή τους το Νοέμβριο από τον κορωνοϊό εν ώρα καθήκοντος τελέστηκε το πρωί της Τετάρτης 12 Μαΐου από τον μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανο

 

Στην τελετή που έγινε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτών, βρέθηκε και ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, ο οποίος στη γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής: 

 

"Σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών, τιμούμε τη μνήμη των τριών εργαζομένων του Δήμου Καβάλας που έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό τους τελευταίους μήνες στο Νοσοκομείο Καβάλας. 

 

Τους χρωστάμε ευγνωμοσύνη για όσα πρόσφεραν στους συμπολίτες μας, σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την Καβάλα και όλη την επικράτεια.

 

Να είναι ελαφρύ το χώμα που τους έχει σκεπάσει".

 

H δήλωση του αντιπεριφερεάρχη Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη: 

 

Τιμούμε σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών. Τιμούμε τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές που από την πρώτη γραμμή και δίπλα στους ασθενείς παρέχουν θεραπεία, παρηγοριά και στήριξη. 

 

H υγειονομική κρίση με την πανδημία του covid-19, ανέδειξε για μια ακόμη φορά την επιστημονική επάρκεια, τον επαγγελματισμό, αλλά και το τεράστιο πλεόνασμα ανθρωπιάς, ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης, των νοσηλευτών του δημόσιου συστήματος υγείας της χώρας μας. 

 

Οφείλουμε πολλά σε αυτό το αξιόμαχο υγειονομικό προσωπικό που με αυταπάρνηση στάθηκε και στέκεται δίπλα στον πολίτη και στον ασθενή, προσφέροντας την κρίσιμη αυτή ώρα πολύτιμες υπηρεσίες.

 

Πέρα από το αυτονόητο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που τους οφείλουμε, χρειάζονται να γίνουν ακόμη πολλά. Να ενισχύσουμε άμεσα το σύστημα υγείας, με πρόσθετο νοσηλευτικό προσωπικό.

 

Να εξασφαλίσουμε στους νοσηλευτές μας καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας αλλά και αμοιβές, που να ανταποκρίνονται στο δύσκολο έργο τους. Η στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας με πράξεις, είναι ευθύνη όλων μας. 

 

Σας ευχαριστούμε που σώζετε ζωές, σας ευχαριστούμε που κρατάτε την ανθρωπιά ζωντανή.

 

Η δήλωση του βουλευτή Καβάλας, Γιάννη Πασχαλίδη: 

 

«Η σκληρή πραγματικότητα της πανδημίας μας έκανε όλους να κατανοήσουμε τον ζωτικής σημασίας ρόλο των νοσηλευτών μας στο Σύστημα Υγείας και αποδείχτηκε το μέγεθος της προσφοράς τους όταν με αυταπάρνηση, απόθεμα ψυχικής δύναμης, αγάπη και αλτρουισμό στελέχωσαν, δίχως κανένα δισταγμό, τις κλινικές και ΜΕΘ COVID 19, καταφέρνοντας να σώσουν χιλιάδες ζωές.

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις νοσηλεύτριες και στους νοσηλευτές που προσφέρουν ανιδιοτελώς και με απόλυτη αφοσίωση προς τον ασθενή τη νοσηλευτική φροντίδα  και περίθαλψη που χρειάζεται, συμβάλλοντας στην ποιοτική διαβίωση του αλλά και στην ψυχολογική του τόνωση.

 

Ακόμη και τώρα, που είμαστε πλέον κοντά στο τέλος αυτού του εφιάλτη, συνεχίζουν να ασκούν με την ίδια υπευθυνότητα και ευσυνειδησία τα καθήκοντά τους, χωρίς διακρίσεις, με περίσσιο απόθεμα ψυχής, στοχεύοντας στη βελτίωση της υγείας του ασθενούς, τη διατήρηση της ατομικής και συλλογικής υγείας και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αποτελώντας δίκαια τη ραχοκοκαλιά της περίθαλψης.

 

Νιώθουμε ευγνώμονες για την προσφορά τους και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να σταθούμε στο πλάι τους…»