Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας στη συνεδρίαση της Δευτέρας 11 Μαΐου το θέμα για την εκπόνηση μελέτης με ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό  για την «ανέγερση νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στην περιοχή Περιγιαλίου του Δήμου Καβάλας».

 

Σύμφωνα με την εισήγηση πρόκειται για τη μελέτη ανέγερσης κλειστού γυμναστηρίου το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες των αθλητικών σωματείων της πόλης. Θα χρησιμοποιείται και ως συναυλιακός χώρος καθώς και χώρος εκδηλώσεων. 

 

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ιακωβίδης, η μελέτη του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου θα εκπονηθεί, μετά από διαγωνισμό, από ένα από τα λίγα, μελετητικά γραφεία της Ελλάδας που μπορούν να σχεδιάσουν έργα αυτού του μεγέθους και θα προβλέπει ό,τι είναι απαραίτητο για τη λειτουργικότητα, την ενεργειακή επάρκεια αλλά και τη βιωσιμότητα της εγκατάστασης.

 

Ο αρχικός προϋπολογισμός της μελέτης, ανέρχεται στο 1,1 εκ. ευρώ, με τις 300.000 ευρώ να καλύπτονται από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος». Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο κ. Ιακωβίδης, οι εκπτώσεις σε αντίστοιχους διαγωνισμούς φτάνουν μέχρι και το 70%, οπότε η συνολική δαπάνη δεν αναμένεται να ξεπεράσει τις 300-350.000 ευρώ.

 

Θετικά ψήφισε ο Ηλίας Καλανταρίδης, εκπροσωπώντας την παράταξη «Ανάσα για τον Δήμο» λόγω προγραμματισμένης απουσίας της Δήμητρας Τσανάκα, σημειώνοντας πως η κατασκευή ενός νέου, σύγχρονου αθλητικού χώρου στα ανατολικά της Καβάλας ήταν ιδέα και πρόταση της ομάδας του όταν ήταν διοίκηση. 

 

Θετικός ήταν και ο επικεφαλής της Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης Βαγγέλης Παππάς, ο οποίος εστίασε στο γεγονός ότι τα επόμενα χρόνια η περιοχή του Περιγιαλίου θα αναπτυχθεί, οπότε η ανάγκη για άθληση των νέων της περιοχής θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

 

Θετικά ψήφισε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης. Αν και χαρακτήρισε «σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα όσα πρέπει να γίνουν για τον Αθλητισμό στον Δήμο Καβάλας» το συγκεκριμένο έργο, ο Χρήστος Ποτόλιας συνηγόρησε στην εκπόνηση της μελέτης του συγκεκριμένου έργου τονίζοντας ότι η παράταξή του δεν μπορεί παρά να είναι θετική σε έργα που αφορούν στη νεολαία του τόπου.