Έναν άνδρα και μια γυναίκα 23 και 20 χρόνων συνέλαβαν οι λιμενικές αρχές της Καβάλας οι οποίοι κατά την επιβίβασή τους στο πλοίο με προορισμό τη Λήμνο εντοπίστηκαν με ναρκωτικά στην κατοχή τους. 

 

Διαπιστώθηκε ωστόσο ότι οι δράστες είχαν στείλει με courier στη Λήμνο με σκοπό να το παραλάβουν από εκεί κι ένα δέμα με παπούτσια μέσα στο οποίο είχαν κρύψει επιμελώς ναρκωτικά χάπια και κάνναβη. 

 

Το δέμα εντοπίστηκε στο γραφείο της courier στη Μύρινα από τις λιμενικές αρχές της Λήμνου από όπου θα το παραλάμβαναν οι δράστες με το που έφταναν στο νησί. 

 

 

Για την υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση το Λιμενικό Σώμα στην οποία αναφέρονται τα εξής: 

 

 

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών και δισκίων, προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμεναρχείου Μύρινας, για παράβαση του νόμου 4139/13 “περί εξαρτησιογόνων ουσιών”.

 

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, στελέχη του Λιμεναρχείου Μύρινας, μετέβησαν την 05.05.2021, σε κατάστημα ταχυμεταφορών στη Μύρινα Λήμνου, διενεργώντας αυτοψία σε δέμα. 

 

Κατά την αυτοψία ανευρέθησαν εντός αυτού, ένα ζευγάρι υποδήματα, στο ένα εκ των οποίων υπήρχε επιμελώς κρυμμένη, ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης σε μια διάφανη νάιλον συσκευασία, η οποία ήταν επιμελώς τυλιγμένη με δυο (02) στρώματα διαφανούς νάιλον συσκευασίας εξωτερικά, βάρους πενήντα ενός γραμμαρίων (51γρ.).

 

Επίσης ανευρέθησαν έξι (06) καρτέλες των δέκα (10) δισκίων η καθεμιά, σύνολο εξήντα (60) δισκία, δραστικής ουσίας φθοριονιτραζεπάμης, εμπορικής ονομασίας “HIPNOSEDON”, του ενός χιλιοστόγραμμου (1mg.), επιμελώς κρυμμένα στον πάτο του δέματος, κάτω από χάρτινα περιτυλίγματα. 

 

Παράλληλα, ο φερόμενος 23χρονος αποστολέας καθώς και η φερόμενη 20χρονη παραλήπτης του δέματος, είχαν ήδη ακινητοποιηθεί και συλληφθεί, ευρισκόμενοι προς επιβίβαση σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, με προορισμό τη Λήμνο την 05.05.2021, στον επιβατικό Λιμένα Καβάλας, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας/ΔΙΝ του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, για παράβαση του Ν. 4139/2013 και του Ν. 3459/2006. 

 

Οι ανωτέρω κατείχαν ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης σε λευκή νάιλον συσκευασία, μεικτού βάρους τεσσάρων γραμμαρίων και δυο χιλιοστών του γραμμαρίου (4,2γρ.), καθώς και τριάντα (30) δισκίων “HIPNOSEDON”, του ενός χιλιοστόγραμμου (1mg), ενώ κατά τη διάρκεια της προανάκρισης προέκυψε, πως οι ίδιοι απέστειλαν το ως άνω δέμα με τις εν λόγω ναρκωτικές ουσίες.

 

Προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Μύρινας, ενώ ανωτέρω δέμα, με τις περιέχουσες ναρκωτικές ουσίες και δισκία, κατασχέθηκαν.