Αποφασισμένοι να υπερασπιστούν κάθε εργατικό τους δικαίωμα δηλώνουν οι εργαζόμενοι στην Kavala Oil όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους στον απόηχο της απεργιακής κινητοποίησης της Πέμπτης 6 Μαΐου.

 

Η προθεσμία για την υπογραφή της πρότασης εθελούσιας εξόδου έχει λήξει και η Energean δεν έχει ακόμη προβεί σε κάποια ανακοίνωση σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της. 

 

Οι εργαζόμενοι με ανακοίνωση τους καθιστούν σαφές ότι είναι ανοιχτοί σε διάλογο ώστε να βρεθεί μια βιώσιμη λύση αρκεί να υπάρξει σεβασμός σε τρεις βασικές προϋποθέσεις: στη διατήρηση της απασχόλησης και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην διατήρηση του οφέλους στην τοπική οικονομία. 

 

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρουν: 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καβάλα 07.05.21

 

Συνάδελφοι,

 

 

Για μια ακόμη φορά γιορτάσαμε χθες μαζί με άλλα εργατικά Σωματεία της Καβάλας την Εργατική Πρωτομαγιά. Με την καθολική, δυναμική συμμετοχή μας που χαρακτηρίζει όλες τις κινητοποιήσεις διατρανώσαμε τη θέλησή μας για αγώνες αντάξιους της ιστορικής διαδρομής του Σωματείου μας σήμερα και στο μέλλον.

 

Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε κάθε εργατικό μας δικαίωμα παραμένοντας ψύχραιμοι για όσο χρόνο χρειαστεί. Ξεκαθαρίζουμε όμως ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε ζητήματα που προσβάλουν την αξιοπρέπειά μας, θέτουν σε κίνδυνο το περιβάλλον και περιορίζουν το οικονομικό όφελος της τοπικής οικονομίας.

 

Με αγωνιστική διάθεση αλλά και έτοιμοι να συζητήσουμε κάθε λογικό και ρεαλιστικό αίτημα που δεν παραβιάζει τις προϋποθέσεις που θέσαμε είμαστε εδώ να υπερασπιστούμε μέχρι τέλους όλα αυτά που οικοδομήσαμε στη μακρόχρονη ιστορική μας διαδρομή.

 

Γιατί για εμάς θα ισχύει πάντοτε ότι χαμένος αγώνας είναι αυτός που δε δόθηκε.

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΟΥ ΠΡΙΝΟΥ

 

ΣΕΒΑΣΜΟΣ

ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ

ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ