Δευτέρα του Πάσχα ανοίγει η εστίαση και τα στέκια της Καβάλας ετοιμάζονται να σηκώσουν ρολά για να υποδεχθούν τους πελάτες τους μετά από 6 μήνες. Ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, μίλησαν στο KavalaNews ενόψει του ανοίγματος, δήλωσαν έτοιμοι και αισιόδοξοι, ενώ έστειλαν το δικό τους μήνυμα προς τους καταναλωτές. 

 

Στέλιος Κατζούνης – Μελτέμι 

 

«Πιστεύω θα έρθει κόσμος. Αν ο καιρός είναι σύμμαχος μας, θα είμαστε καλά. Εμείς είμαστε έτοιμοι με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα να υποδεχθούμε τους πελάτες. Ίσως ήταν λίγο νωρίς που ανοίγουμε στις 3 Μαΐου. Υπάρχει ο φόβος μήπως ανέβουν τα κρούσματα και το ρίξουν στην εστίαση. Παρόλα αυτά εμείς είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους πελάτες μας».  

 

Μάνος Ψωμιάδης – Νέμεσις 

 

«Είμαστε πανέτοιμοι και σχεδόν γεμάτοι για αύριο. Έχουμε καλέσει όλο το προσωπικό πίσω, ενώ κάναμε και πέντε προσλήψεις. Θα κινηθεί ο κόσμος. Η εστίαση δεν έπρεπε να κλείσει, ήταν λάθος. Κρατάμε τα μέτρα και έχουμε αποστάσεις. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι».

 

Δήμος Τουλκίδης – Ψαράκι 

 

«Ο κόσμος είναι εξαιρετικά έτοιμος να βγει και ορεξάτος, αλλά και εμείς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην έχουμε κανένα πισωγύρισμα διότι κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφή. Ελπίζω να γίνουν οι έλεγχοι σωστά παντού για να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός. Ο κόσμος εκτιμά πολύ όταν βλέπει καθαριότητα και σωστές κινήσεις. Υπάρχει αισιοδοξία, πιστεύω θα πάμε γύρω στο 30% παραπάνω από πέρσι». 

 

Παρθένα Ρήγα – Το στέκι της Νένας 

 

«Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε, αλλά υπάρχουν και τα γνωστά προβλήματα. Τα μαγαζιά “βγαίνουν έξω” άλλα δεν έχουν όλα εξωτερικούς χώρους για να μπορέσουν να ανταποκριθούν και να πουν ότι θα υπάρξει ένας σοβαρός τζίρος. Παράξενο και ιδιαίτερο είναι ότι δεν θα υπάρχει μουσική. Εμείς τηρούμε όλα τα μέτρα. Το ξεκίνημα θα είναι δύσκολο και με μεγάλο κόστος. Πιστεύουμε ότι θα βγει ο κόσμος και υπάρχει αισιοδοξία». 

 

Τασούλα Ζλάτκου – Σούσουρο 

 

«Θα ανοίξουμε την Τρίτη. Τα πράγματα πιστεύω εξελιχθούν πολύ καλά. Περιμένουμε τον κόσμο με χαρά, όπως το περιμένουν και οι πελάτες για να βγουν έξω. Τηρούμε όλα τα μέτρα, αποστάσεις, απολυμάνσεις. Τα παιδιά που εργάζονται θα είναι με τις μάσκες τους, θα έχουν κάνει τα τεστ και ότι απαιτείται». 

 

Κώστας Βοριάς – Μπαλαούρο 

 

Είμαστε έτοιμοι. Ανοίγουμε αύριο και περιμένουμε ότι θα γίνει χαμός. Περιμένουμε ότι ο κόσμος θα βγει αυτές τις μέρες μετά από τόσους μήνες μέσα. Όσο υπάρχει υγεία, η αισιοδοξία δεν πρέπει να σταματάει. Μας προβληματίζει ότι δεν θα παίζουμε μουσική, αλλά θα το ζήσουμε και αυτό.  Εύχομαι να πάνε όλα. Να εμβολιαστούμε όσο γίνεται πιο γρήγορα για να ξεφύγουμε από το καλούπι που μπήκαμε. Θα δυσκολευτούμε λίγο, αλλά από τον χειμώνα και μετά θα πάνε τα πράγματα καλύτερα.