Την άρνηση του δημάρχου Παγγαίου Φίλιππου Αναστασιάδη να καταδικάσει την ανάρτηση του δημοτικού συμβούλου της παράταξής του ανήμερα της 21ης Απριλίου σχολιάζει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Παγγαίου. 

 

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: 

 

Η κατρακύλα του κ. Αναστασιάδη είναι τέτοια που δεν μπορεί να βγει στην επιφάνεια ούτε με το «σωσίβιο» της «Δημοκρατίας». Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου στις 26/4/2021 ζητήθηκε από την Λαϊκή Συσπείρωση αλλά και από άλλες παρατάξεις να πάρει θέση και να καταδικάσει ο ίδιος και η παράταξη του, την ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του  Δημοτικού Συμβούλου Γ.Στάμου  (εκλεγμένο με την παράταξη του κ. Αναστασιάδη) στην οποία υμνούσε την Χούντα των Συνταγματαρχών.

 

Ο κ. Αναστασιάδης όχι μόνο αρνήθηκε να καταδικάσει την πράξη αυτή και πρόσφερε πλήρη κάλυψη στον Δημοτικό Σύμβουλό του , αλλά με ένα λογύδριο περί «Δημοκρατίας» όπου τάχα «χωράνε όλες η απόψεις», έδωσε κάλυψη στους υμνητές της Χούντας, στους ιδεολογικούς απόγονους των Ναζί. Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι απόψεις του συγκεκριμένου Δημοτικού Συμβούλου ήταν γνωστές από πριν, άρα δηλαδή εν γνώσει  του τον συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο , σημειώνοντας με νόημα ότι αυτές οι απόψεις ήταν γνωστές και σε άλλες παρατάξεις όπου βολιδοσκοπούσαν τον συγκεκριμένο άνθρωπο να ενταθεί στο δικό τους ψηφοδέλτιο. 

 

Βέβαια η «Δημοκρατία» που έχει υπόψη του ο Δήμαρχος Παγγαίου σταματάει εκεί, αφού δεν επέτρεψε στους Δημοτικούς Σύμβουλους να έχουν δευτερολογία για να απαντηθούν τα όσα προκλητικά ειπώθηκαν στην τοποθέτηση του.

 

Φυσικά ο Δήμαρχος Παγγαίου δεν πρωτοτυπεί αφού ακολουθεί την δοκιμασμένη συνταγή της εκκόλαψης του αυγού του φιδιού. Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες και τα αλλά λαϊκά στρώματα δεν πρόκειται να ξεχάσουν ότι πριν από περίπου μια 10ετία όλα τα αστικά κόμματα με το πρόσχημα της «Δημοκρατίας» πρόσφεραν κάλυψη σε μια εγκληματική φασιστική οργάνωση που λίγο καιρό πριν έκλαιγαν στα δικαστήρια ή κρύβονται ακόμα σαν «γνήσια παλληκάρια» στα λαγούμια τους. Δεν θα ξεχάσουν τα αστικά ΜΜΕ που τους παρουσίαζαν σαν μια «δυναμική διαφορετική άποψη».      

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Παγγαίου καταδικάζει την Χουντική ανάρτηση του συγκεκριμένου Δημοτικού Συμβούλου και την στάση της  Δημοτικής αρχής του κ. Αναστασιάδη και ακριβώς γι’ αυτό το λόγο αποχώρησε από την Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.  Καλεί του εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές αγρότες, την νεολαία της περιοχής να βγάλουν τα συμπεράσματά τους

 

Υ.Γ. Αυτοί είστε… Να τους χαίρεστε κ. Αναστασιάδη