Κατά πλειοψηφία πέρασε η γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) του έργου “Νέα σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη -Αμφίπολη -Νέα Καρβάλη στη συνεδρίαση της Δευτέρας 26 Απριλίου. ” 

 

Η νέα χάραξη, Θεσσαλονίκη-Αμφίπολη-Καρβάλη-Τοξότες-Αλεξανδρούπολη παρακάμπτει τη Δράμα κι έχει δημιουργήσει τις έντονες αντιδράσεις στο γειτονικό νομό

 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία θετικά. Αρνητικά ψήφισαν όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε. Δράμας, με τον κ. Γιάννη Στεφανίδη της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» να ψηφίζει «λευκό». Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 25 «ναι» και 14 «όχι».

 

Μάλιστα, από την πλευρά της Διοίκησης, εκτός του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιώργου Παπαδόπουλου ψήφισαν αρνητικά ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νίκος Εφραιμίδης, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Γιώργος Ζιμπίδης και Κώστας Βενετίδης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ.

 

Σε αντίθεση με τη θετική θέση της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση», καταψήφισαν οι κ.κ. Αριστείδης Μωυσιάδης και Αργύρης Πατακάκης.

 

Θετικά ψήφισε η παράταξη του κ. Σιμιτσή, καθώς και ο κ. Καραγιώργης.

 

Αρνητικά ψήφισε η παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία», ενώ οι παρατάξεις «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση» ψήφισαν «λευκό».

 

Στα αξιοσημείωτα της συζήτησης του θέματος το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του σώματος κ. Παπαθεοδώρου «κατέβηκε από την έδρα» (αν και η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης) και επέλεξε να τοποθετηθεί ως Περιφερειακός Σύμβουλος. Τη συζήτηση διεύθυνε ο Αντιπρόεδρος κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης.