Η Περιφέρεια έχει δύναμη! 

 

Η δύναμη, το σθένος, οι δυνατότητες και το πάθος των ανθρώπων και των επιχειρήσεων που εδρεύουν στην περιφέρεια, σε πολλές περιπτώσεις, έχουν αποδειχθεί ίδιες και ανώτερες αυτών που έχουν έδρα τα μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα - Θεσσαλονίκη).

 

Όταν μια επιχείρηση στοχεύει στην πανελλαδική αλλά και τη διεθνή αγορά, δεν είναι καθόλου εύκολο να βρίσκεται εκτός του κέντρου αποφάσεων, που ως συνήθως είναι η Αθήνα.

 

Υπάρχουν όμως αυτοί που επιμένουν να παραμένουν στην περιφέρεια και να επενδύουν στον τόπο τους, δημιουργώντας έργο με θετικά αποτελέσματα και συνεχή άνοδο.

 

Και η δύναμη έχει όνομα! 

 

Η Gullwing είναι μια τοπική επιχείρηση με έδρα την Καβάλα και αντικείμενο την παραγωγή τηλεοπτικού και κινηματογραφικού περιεχομένου.

 

Πριν από 2 χρόνια εγκαινίασε την συνεργασία της με την Cosmote TV και συγκεκριμένα πρόσφερε στους τηλεθεατές φίλους της ιστορίας, την  σειρά ιστορικών ντοκιμαντέρ "Στα Φτερά του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου" που προβλήθηκε στο Cosmote History HD τον Νοέμβριο του 2019 στο αφιέρωμα του μήνα σε primetime. 

 

Το γεγονός αυτό φανερώνει την αξία της παραγωγής αλλά και του θέματος που πραγματεύεται. 

 

Οι προβολές της σειράς συνεχίστηκαν και μέσα στο έτος 2020 κατέχοντας πάντα περίοπτη θέση στο πρόγραμμα καθώς καταλαμβάνουν πάντα θέση μεγάλης τηλεθέασης.

 

Παράλληλα με τη σειρά, υπήρξε και η παραγωγή της σχετικής ταινίας που προβλήθηκε σε πολλά ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ, προβάλλοντας την ιστορική κληρονομιά της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης σε πλήθος θεατών και εταιρειών διανομής πέραν της τηλεόρασης.

 

Γιατί η Ιστορία είναι δύναμη ανάπτυξης 

 

Το θέμα που πραγματεύεται η σειρά και η ταινία έχει σχέση με της αεροπορικές δράσεις κατά την διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και του Βορείου Αιγαίου. 

 

Άγνωστες πτυχές του πολέμου, άγνωστα αεροδρόμια στο ευρύ κοινό, καθένα με τη δική του στρατηγική αξία, διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του πολέμου και τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. 

 

Πολλές και άγνωστες, μικρές ή μεγαλύτερες ιστορίες συνδέονται με αυτά τα αεροδρόμια.

 

Η Ιστορία ως ευκαιρία για τον Τουρισμό 

 

Η ανάδειξη αυτής της ιστορίας σε συνδυασμό και με άλλες δράσεις που έχουν σχέση με το αντικείμενο, αποτελούν "όπλα" στην φαρέτρα της προώθησης του ιστορικού τουρισμού.
 

Παράλληλα η καταγραφή και η προβολή της ιστορίας του τόπου αποτελεί πολιτιστικό προϊόν έτοιμο για προώθηση και εκμετάλλευση, με ό,τι σημαίνει αυτό. 

 

Βέβαια η καταγραφή, η ανάδειξη και η προβολή της ιστορίας, δεν είναι δουλειά του ιδιώτη επιχειρηματία. Αυτός προσφέρει ένα αξιόλογο έργο - προϊόν, από αγάπη και ενδιαφέρον για την ιστορία. Και η δουλειά του φτάνει μέχρι εκεί. 

 

Την Gullwing έχουν ήδη εμπιστευτεί φορείς δημοσίου συμφέροντος που έχουν αρχίσει να επενδύουν στον ιστορικό τουρισμό. 

 

Παραγωγή του Β΄ Κύκλου 

 

Η συγκεκριμένη παραγωγή δεν έμεινε μόνο στον Α΄ Κύκλο. Από τα στοιχεία, την ποιότητα παραγωγής αλλά και το θέμα η Cosmote TV και η Gullwing  συναποφάσισαν να προχωρήσουν στην παραγωγή του Β’ κύκλου με ακόμη 5 ομότιτλα ντοκιμαντέρ που αφορούν στο ίδιο θέμα.

 

Η παραγωγή του Β κύκλου "Στα Φτερά του Α Παγκοσμίου Πολέμου" ολοκληρώθηκε και θα προβληθεί εντός του 2021.

 

Το γεγονός ότι η Cosmote TV εμπιστεύεται μια περιφερειακή επιχείρηση της Καβάλας είναι σημαντικό από μόνο του. 

 

Η αναγνώριση της ποιότητας του έργου με υψηλά στάνταρτ (τεχνικά, καλλιτεχνικά, τεκμηριωτικά) από την Cosmote TV δίνει δύναμη στην ομάδα της Gullwing να συνεχίσει το έργο της.

 

Παράλληλα η Gullwing διευρύνει τις δράσεις της με νέες προτάσεις για νέες παραγωγές προς την Cosmote TVκαι άλλα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, αλλά και στην τοπική αγορά αφού διαθέτει την τεχνογνωσία της στην τοπική κοινότητα (επιχειρήσεις, οργανισμούς, ιδιώτες) δίνοντας την δυνατότητα να επικοινωνήσουν και να οπτικοποιήσουν το μήνυμα που θέλουν να μεταφέρουν στο κοινό.

 

Περισσότερα για την Gullwing: productions.gullwing.gr

 

Περισσότερα για την σειρά ντοκιμαντέρ:  wingsofgreatwar.com

 

Στα συνημμένα φωτογραφίες σκηνές από τα γυρίσματα του Β Κύκλου "Στα Φτερά του Α Π.Π".