Από σήμερα Μεγάλη Δευτέρα, οι μετακινήσεις των πολιτών, θα επιτρέπονται απο τις 5 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα, ημέρα που λειτουργήσει ξανά η εστίαση, μέχρι τις 11 το βράδυ.

 

Τους εργαζόμενους στο Δημόσιο θα συνοδεύουν στις μετακινήσεις τους προς την εργασίας τους και τα self-tests που από σήμερα, είναι υποχρεωτικά.

 

Ανοιχτές θα είναι φέτος -σε αντίθεση με πέρυσι- για τους πιστούς και οι εκκλησίες για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό, υποχρεωτικά self tests για ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού.

 

Η Θεία Λειτουργία από σήμερα μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη, θα ξεκινά στις 06:30 το απόγευμα, με αναλογία ένα άτομο ανά 25 τ.μ. εντός των ναών και ανώτατο όριο τα 100 άτομα, στους μεγάλους ναούς.

 

Υποχρεωτική είναι η διπλή μάσκα στις εκκλησίες το Πάσχα.

 

Στους εξωτερικούς χώρους των ναών επιτρέπεται ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα,

 

- περιφορά Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή επιτρέπεται μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών χωρίς πιστούς,

 

- το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός ναού και πάντα με την τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων

 

Για ψώνια  πρέπει να στείλετε sms στο 13032  ή στο 13033 αποστολή μηνύματος, 1 για Φαρμακείο-Γιατρός και 2 για Σούπερ Μάρκετ. 

 

Tο Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις με τον κωδικό μετακίνησης 6 όπως συμβαίνει κάθε Σαββατοκύριακο.