Συνεχίζονται οι συναντήσεις του σωματείου εργαζομένων στην Kavala Oil ‘’Το Βαρέλι’’ με φορείς, στο πλαίσιο  ενημέρωσης για τις εξελίξεις που αφορούν το μέλλον της βιωσιμότητας του Πρίνου.

 

Ειδικότερα οι συναντήσεις έγιναν με τοπικούς εκπροσώπους και στελέχη των κοινοβουλευτικών κομμάτων του ΚΚΕ, ΜέΡΑ 25 και Κινήματος Αλλαγής, καθώς, επίσης, έγινε και ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας

 

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ απαρτιζόμενοι από το Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης κ. Λεωνίδα Στολτίδη ,τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης κ. Χρήστο Ποτόλια, τον γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας κ. Καταπόδη Βασίλη και το μέλος επιτροπής Καβάλας κ. Ιωάννη Γιαγκίδη, αφού αφουγκράστηκαν πλήρως τα αιτήματα των εργαζομένων, επισήμαναν ότι οι εργαζόμενοι  χρόνια τώρα με τον ιδρώτα τους και την δουλειά τους κρατούν ανοιχτή την μοναδική εξορυκτική μονάδα πετρελαίου στη χώρα και πάνω τους η εταιρία στηρίχτηκε για την περαιτέρω ανάπτυξή της και δήλωσαν ξεκάθαρα τη στήριξή τους, ώστε να μην προχωρήσει ο αντεργατικός σχεδιασμός της εταιρείας με τις εθελούσιες παραιτήσειςαπολύσεις, και να μην υπάρξει καμία βλαπτική μεταβολή των όρων της ΣΣΕ και καμία μείωση μισθών και δικαιωμάτων των εργαζομένων.

 

Στο ίδιο πνεύμα και οι εκπρόσωποι του ΜέΡΑ 25, που μέσω της Βουλεύτριας Α΄ Αθηνών κας. Αγγελικής Αδαμοπούλου ,του μέλους της Κ.Ε κ. Κωνσταντίνου Νάνου και του αναπληρωτή συντονιστή της Ο.Β Καβάλας κ Μάριου Βλάχου, διαβεβαιώσαν ότι   στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων υποστηρίζοντας τις θέσεις τους.

 

Ειδικότερα, η κα. Αδαμοπούλου δεσμεύτηκε να θέσει ερωτήματα προς κάθε αρμόδιο Υπουργείο σχετικά με τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας και την ασφαλή λειτουργία του εργοστασίου.

 

Ομοίως το ΚΙΝΑΛ, που εκπροσωπήθηκε από τους βουλευτές Β’ Θεσσαλονίκης, κ. Γιώργο Αρβανιτίδη αρμόδιο για θέματα περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής,  κα. Χαρά Κεφαλίδου Βουλευτή Δράμας ,τον Διευθυντή Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ κ. Δημήτρη Μάντζιο και τους εκπροσώπους της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας κ. Ιορδάνη Χοροζίδη , κ. Παναγιώτη Μαμτσαδέλη, κ. Κωνσταντίνο Μησίνη, επεσήμανε ακόμη μία φορά την πάγια στήριξή του στη λειτουργεία του εργοστασίου και τόνισε τη σημασία της εξέλιξης τόσο για την τοπική κοινωνία όσο και για την γεωπολιτική θέση της Ελλάδος, με κόκκινες γραμμές τον σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος, οι οποίες δεν πρέπει να ξεπεραστούν.  

 

Τέλος, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, ο Πρόεδρος των εργαζομένων, κ. Μανώλης Κελαϊδακης, παρουσία και εκπροσώπων της εταιρείας, ενημέρωσε το σώμα για το σχέδιο αναδιάρθρωσης- εργολαβοποιήσης, αναδεικνύοντας την επίθεση της εταιρίας στα εργασιακά δικαιώματα, τις δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον και στα οικονομικά οφέλη της τοπικής κοινωνίας. Μεταξύ άλλων, ξεκαθάρισε την θέση των εργαζομένων, ότι δεν μπορεί η εταιρεία να σχεδιάζει να εκσυγχρονίσει στο μέλλον και να περικόπτει και να μειώνει, στο σήμερα.

 

Το Σωματείο δηλώνει ότι όπου εκσυγχρονίζονται και αυτοματοποιούνται οι εγκαταστάσεις και αποδεικνύεται ότι περισσεύουν εργαζόμενοι, δέχεται να βοηθήσει να βρεθούν τρόποι να απομακρυνθούν οι περισσευούμενοι εργαζόμενοι, βοηθώντας στην εύρυθμη και ασφαλή λειτουργεία των εγκαταστάσεων με σεβασμό στον εργαζόμενο, στο περιβάλλον και στην τοπική κοινωνία.

 

(δελτίο Τύπου)