Τη δέσμευση  της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για τη βελτίωση του τηλεοπτικού σήματος στον Θεολόγο Θάσου εξασφάλισε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τάνια Ελευθεριάδου, κατόπιν κοινοβουλευτικής της παρέμβασης.

 

Συγκεκριμένα, στις 26/3/2021 κατέθεσε σχετική ερώτηση προς το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, αναφορικά με τις διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής του Θεολόγου Θάσου για μείωση της ισχύος του σήματος, μετά την πρόσφατη σάρωση των τηλεοπτικών σταθμών. Η βουλεύτρια είχε ενημερωθεί από την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θάσου που ασχολήθηκε από την πρώτη στιγμή με το ζήτημα.

 

Σήμερα (23/4), η αρμόδια υπηρεσία παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα και δεσμεύτηκε να μεριμνήσει για τη διενέργεια μετρήσεων στη συγκεκριμένη περιοχή και τις επακόλουθες άμεσες ενέργειες για τη βελτίωση του σήματος (σε περιπτώσεις που είναι ακόμα ασθενές) και στην οριστική επίλυση παρόμοιων προβλημάτων. 

 

Η αλυσίδα επικοινωνίας με τους πολίτες της Θάσου και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος απέδωσαν καρπούς. Η κ. Ελευθεριάδου τόνισε ότι θα παρακολουθεί στενά τις διαδικασίες, ώστε όταν εντοπίζει παρόμοια προβλήματα να προχωρά σε κοινοβουλευτικό έλεγχο και γνωστοποίηση του θέματος στα αρμόδια Υπουργεία.

 

Στην ερώτηση ίδια ερώτηση γινόταν αναφορά στο πρόβλημα προσβασιμότητας πολιτών των Δήμων Νέστου και Παγγαίου οι οποίοι, παρά την νομοθετική παρέμβαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2018 (Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας), παραμένουν εκτός τηλεοπτικού εύρους στερούμενοι των όποιων παροχών των καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας. 

 

Το αρμόδιο υπουργείο ανέφερε στην απάντησή του ότι από τις 551 αιτήσεις πολιτών του Δήμου Παγγαίου προς τη Digea και 246 του Δήμου Νέστου προς την ίδια εταιρεία, δεν έχει ικανοποιηθεί καμία! Όπως σημειώνει η κ. Ελευθεριάδου, είναι απορίας άξιο γιατί η κυβέρνηση δεν πιέζει την εταιρεία για άμεση αποδοχή των αιτήσεων των κατοίκων, την ίδια στιγμή που ο έτερος πάροχος (COSMOTE) έχει ικανοποιήσει το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών.