«Ως εκπρόσωποι των πολιτών οφείλουμε να είμαστε ξεκάθαροι» απαντά ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης στις δηλώσεις τού επίσης κυβερνητικού βουλευτή Μακάριου Λαζαρίδη στο ραδιόφωνο της Πρωινής.  Ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε στην πρόταση Πασχαλίδη για τη μετεγκατάσταση της Δομής προσφύγων από το Στρατόπεδο Ασημακοπούλου σε περιοχή εκτός της πόλης της Καβάλας. Όπως δήλωσε ο κ. Λαζαρίδης δε βλέπει θετικά "να ξοδευτούν χρήματα για να εγκατασταθούν οι πρόσφυγες σε άλλη περιοχή όπως προτείνουν κάποιοι". 

 

Συγκεκριμένα ο κ. Πασχαλίδης στην απάντησή του αναφέρει τα εξής; 

 

«Ως εκπρόσωποι των πολιτών οφείλουμε να είμαστε ξεκάθαροι, γιατί λογοδοτούμε σ’ αυτούς

 

Όλοι μας είμαστε γνώστες της δυσάρεστης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από τη Δομή στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου και βασικός στόχος, δικός μου, παραμένει η απομάκρυνση της δομής από την Π.Ε. Καβάλας & Θάσου, όπως έχω δηλώσει πλείστες φορές στο παρελθόν. Ενώ, η Κυβέρνησή μας εργάζεται άοκνα για την επιτυχή διαχείριση και επίλυση του ζητήματος συνολικά. 

 

Επίσης, όλοι γνωρίζουμε πως το σχέδιο ανάπλασης και ανάδειξης της περιοχής του Περιγιαλίου αποτελεί κομβικής σημασίας έργο τόσο για τους κατοίκους της περιοχής όσο και για τη πόλη της Καβάλας γενικότερα. 

 

Ενώ, η ύπαρξη της δομής στο Περιγιάλι φαίνεται να δημιουργεί κωλύματα στην υλοποίησή του ως άνω σχεδίου.

 

Υπό αυτό το πρίσμα, λοιπόν, και αφού δηλώθηκαν στον Υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη όλα τα παραπάνω, ο Υπουργός ζήτησε να του παρουσιαστούν εναλλακτικές προτάσεις. 

 

Με γνώμονα πάντα το συμφέρον των συμπολιτών μου και μετά από επίπονη μελέτη, σε συνεργασία με τον Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Καβάλας κ. Μπάμπη Δράκο, παρουσιάσαμε τρεις εναλλακτικές προτάσεις μετεγκατάστασης, υπό την προϋποθέση ότι αυτή θα είναι προσωρινή.  

 

Εμείς κάνουμε μια προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί αυτό το υπαρκτό πρόβλημα και να υλοποιηθεί επιτέλους το σχέδιο ανάπλασης και ανάδειξης του Περιγιαλίου.

 

Εμείς μιλάμε συγκεκριμένα και προτείνουμε λύσεις υπό συγκεκριμένο πλαίσιο και προϋποθέσεις.     

 

Υπάρχουν και άλλοι πολιτικοί δρώντες στη περιοχή μας, μεταξύ αυτών και ο κ. Λαζαρίδης. Θα ήταν, λοιπόν, χρήσιμο για τον διάλογο να παρουσιαστούν συγκεκριμένες προτάσεις. Εδώ είμαστε, λοιπόν, και βλέπουμε…

 

Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για το κατά πόσον επιλύουν τα προβλήματα των συμπολιτών μου οι γενικοί αφορισμοί και τα αφηρημένα θεωρήματα.

 

Εγώ γεννήθηκα, μεγάλωσα, ζω και ενδιαφέρομαι για τη Π.Ε. Καβάλας & Θάσου.»