Εφτάωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν από τις 8 το πρωί μέχρι τις 3:00 το μεσημέρι, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Καβάλας. 

 

«Τα νοσοκομεία κρατιούνται όρθια χάρη στην εξάντληση του προσωπικού τους» είπε σε δηλώσεις στο πλαίσιο της κινητοποίησης η αντιπρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Καβάλας Μαρία Βάλτου.

 

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις της η αντιπρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Καβάλας Μαρία Βάλτου

 

 

«Το σύστημα καταρρέει σαν φυσική συνέπεια της αδιαφορίας στα δίκαια αιτήματα χρόνων παρά το ό,τι έχει μετατραπεί σε σύστημα υγείας μίας νόσου. Μαζί με αυτό αφήνονται στην τύχη τους οι ζωές όλων μας και στα δύσκολα αποδείχτηκε περίτρανα όλους αυτούς τους μήνες ότι τα δημόσια Νοσοκομεία είναι η μόνη καταφυγή του πολίτη», είπε επίσης.

 

Τόνισε πως «Βρισκόμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας σε καλύτερες εργασιακές συνθήκες που θα επιτευχθεί μόνο μέσα από μια μαζική γενναία στελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσωπικό όσο και με κονδύλια που απαιτείται να διατεθούν για την υγεία».

 

«Ζητούμε από όσους λαμβάνουν τις αποφάσεις να μας αντιμετωπίσουν ως ανθρώπινα όντα κι όχι ως πιόνια σε ένα παιχνίδι εκ των ενόντων καλύψεων κενών που δεν οδηγεί πουθενά παρά επιτείνει την εξάντληση του προσωπικού και θέτει σε κίνδυνο ζωές νοσηλευόμενων ανθρώπων» είπε επίσης η κ Βάλτου.