«Για το Πάσχα θα έρθουν κάποιοι επισκέπτες από τα Βαλκάνια και θα είναι μία δοκιμαστική περίοδος. Υπάρχει αισιοδοξία και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δεν θα πρέπει να έχουμε πισωγυρίσματα αλλά σίγουρες αποφάσεις, αυτό θα είναι το μυστικό του καλοκαιριού», δήλωσε στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Πάρις Παρασχούδης

 

Σχετικά με τους τουρίστες που θα φτάσουν όσο ισχύουν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού με κλειστή εστίαση και απαγόρευση κυκλοφορίας ο κ. Παρασχούδης είπε ότι: «Τους λέμε ότι η χώρα δεν είναι "ελεύθερη" αυτό το διάστημα, υπάρχουν προϋποθέσεις στην κυκλοφορία και ότι η εστίαση είναι κλειστή, αλλά και ότι δεν επιτρέπονται τα πάρτι στην παραλία. Δεν είναι ευκολονόητο στους επισκέπτες, δημιουργούνται προσδοκίες γι’ αυτούς που θα έρθουν». 

 

Για το άνοιγμα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων ενόψει τουριστικής σεζόν, ο κ. Παρασχούδης είπε ότι: «Είναι μεγάλο το πρόβλημα ρευστότητας στις επιχειρήσεις. Ένα ξενοδοχείο από 50 δωμάτια και πάνω χρειάζεται πάνω από ένα μήνα προετοιμασία. Θα στριμωχτούμε πολύ άγρια και ποντάρουμε να πάει καλά η χρονιά» .

 

Ακούστε όσα δήλωσε ο Πάρις Παρασχούδης στον KavalaNews 102.8: