«Δεν έγιναν κορωνοπάρτι, δεν είχαμε μεγάλες συγκεντρώσεις», δηλώνουν φοιτητές που διαμένουν στις εστίες της Καβάλας, μετά τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στο Ίδρυμα, ενώ στέκονται όπως λένε στο γεγονός ότι τον χειμώνα δεν είχαν θέρμανση, και η καθαριότητα ήταν ελλιπής, δηλώνει στον KavalaNews 102.8 o πρόεδρος του Συλλόγου Εστιαζόμενων Φοιτητών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Καβάλας. 

 

«Βγάλαμε τον χειμώνα χωρίς θέρμανση και δεν είχαμε καθαρίστριες»

 

«Βγάλαμε όλο το χειμώνα χωρίς θέρμανση. Είμαστε μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς καθαρίστριες. Οι κοινόχρηστες τουαλέτες και τα μπάνια υπολειτουργούν. Εμείς από την αρχή της πανδημίας το λέγαμε ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει κρούσμα, δεν είχαμε αυταπάτες», λέει ο Σαλή Εφέντη

 

Στο ερώτημα για ποιό λόγο οι φοιτητές παραμένουν στις εστίες παρόλο που τα μαθήματα γίνονται εξ’ αποστάσεως είπε: 

 

«Πολλοί φοιτητές δουλεύουν εδώ ή έχουν στην οικογένειά τους άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Κάποιοι άλλοι δεν έχουν τεχνητά μέσα όπως γρήγορη ταχήτύτητα στο ίντερνετ για να παρακολουθήσουν το μάθημα». 

 

«Δεν έγιναν κορωνοπάρτι - στο ίδιο «σπίτι» ζούμε» 

 

«Πάντα υπήρχαν συγκεντρώσεις αλλά σε φυσιολογικά πλαίσια. Στο ίδιο "σπίτι" ζούμε, έχουμε κοινόχρηστα μπάνια και τουαλέτες. Έχουμε πολλά κοινά σημεία που κάποιος μπορεί να κολλήσει κορωνοϊό» είπε ο Σαλή Εφέντη. 

 

Ο κ. Εφέντη, είπε πως όταν ένιωσαν ο ίδιος και οι δέκα περίπου συμφοιτητές του συμπτώματα έκαναν το τεστ και έξι βρέθηκαν θετικοί. Άμεσα σχεδόν όλοι οι φοιτητές πήγαν για μοριακό τεστ στο νοσοκομείο Καβάλας κι εκεί τα κρούσματα σχεδόν διπλασιάστηκαν.

 

Τα δύο κτίρια όπου διαμένουν 40 περίπου άτομα είναι σε καραντίνα, ενώ όσοι νοσούν έχουν ήπια συμπτώματα.

 

Παράλληλα ζητά να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια με όλα τα απαραίτητα μέτρα. 

 

Ακούστε όσα δήλωσε ο Σελή Εφέντη στον KavalaNews 102.8: