Ακόμα και από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη καταφθάνουν στο Κέντρο Υγείας Πρίνου πολίτες για να εμβολιαστούν ανέφερε στον KavalaNews 102.8 ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Θωμάς Αγγελόπουλος. 

 

 Ακούστε τη συνέντευξη του Θωμά Αγγελόπουλου στον KavalaNews 102.8

 

 

Όπως είπε το 40% των εμβολιασθέντων προέρχονται από περιοχές εκτός Θάσου και συγκεκριμένα από την Ξάνθη, τη Δράμα, τις Σέρρες αλλά και από πιο μακριά. 

 

«Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να εμβολιάσουμε τον κόσμο ανεξάρτητα από το που έρχεται αφού έχει κλείσει ραντεβού στην πλατφόρμα των εμβολιασμών»,

 

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρχει επάρκεια εμβολίων για τους πολίτες του νησιού, ο κ. Αγγελόπουλος είπε πως εμβόλια υπάρχουν ωστόσο εξέφρασε την ανησυχία ότι με τον εμβολιασμό πολιτών από άλλες περιοχές μέχρι να εξαντληθούν τα ραντεβού από κάθε ηλικιακή ομάδα καθυστερεί ο εμβολιασμός των πολιτών της Θάσου. 

 

Τρία εμβολιαστικά κέντρα αλλά χωρίς προσωπικό 

 

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελόπουλο στο Κέντρο Υγείας Πρίνου λειτουργούν 3 εμβολιαστικά κέντρα τα οποία έχουν φτάσει στα όριά τους. Οι εμβολιασμοί είναι από 180 μέχρι 220 ημερησίως  Για να λειτουργήσει ένα εμβολιαστικό κέντρο χρειάζονται 2 άτομα ένας νοσηλευτής κι ένας γιατρός, άρα 6 άτομα για 3 εμβολιαστικά κέντρα. Με δύο βάρδιες την ημέρα χρειαζόμαστε 12 άτομα και δυο διοικητικοί υπάλληλοι που πρέπει να απασχολούνται χρειάζονται 14 άτομα προσωπικό σε ημερήσια βάση για τη λειτουργία των τριών εμβολιαστικών κέντρων εξηγεί ο κ. Αγγελόπουλος. 

 

Εξηγεί επίσης πως το σύνολο του προσωπικού στο Κέντρο Υγείας είναι 23 άτομα με αποτέλεσμα με την τακτική λειτουργία της υγειονομικής μονάδας καθώς δεν εξυπηρετεί μόνο περιστατικά κορωνοϊού ή το εμβολιαστικό πρόγραμμα να μην υπάρχει ανάσα ξεκούρασης για τους εργαζόμενους. 

 

«Υπάρχει υπόσχεση πως θα γίνει μια ενίσχυση με επικουρικό προσωπικό με δυο νοσηλεύτριες. Γιατρούς δεν περιμένουμε ακόμα γιατί έχει αργήσει η προκήρυξη για τους αγροτικούς γιατρούς. Κατά συνέπεια και ο Μάιος θα είναι δύσκολος για εμάς», είπε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας. 

 

Πάνω από 110 κρούσματα στη Θάσο μέσα σε 20 ημέρες 

 

Ερωτηθείς σχετικά με τη διασπορά του κορωνοϊού στο νησί, ο κ. Αγγελόπουλος είπε πως υπάρχει έντονη αναζωπύρωση στα κρούσματα. Πάνω από 110 κρούσματα επισήμως καταγεγραμμένα έχουν εμφανιστεί τις τελευταίες ημέρες προκαλώντας την ανησυχία των γιατρών του Κέντρου Υγείας. «Κάνουμε πάρα πολλούς ελέγχους με το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο νησί καθημερινά. Το παράξενο είναι στους ασυμπτωματικούς που προσέρχονται για έλεγχο ο δείκτης θετικότητας είναι χαμηλός, ενώ στους συμπτωματικούς ο δείκτης θετικότητας είναι πολύ υψηλός», είπε ο κ. Αγγελόπουλος

Τα κρούσματα κυρίως είπε αφορούν τη νότια Θάσο ενώ αρκετοί είναι και οι Θάσιοι που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο.