Συνεχίστηκαν την Δεύτερα (12/4) οι συναντήσεις με τοπικούς βουλευτές και φορείς της Καβάλας από την διοίκηση του σωματείου εργαζομένων στην Kavala Oil  «Το Βαρέλι» στο πλαίσιο ενημέρωσης για τις εξελίξεις που αφορούν το μέλλον της βιωσιμότητας του Πρίνου.

 

Αναλυτικότερα τα μέλη του Σωματείου συναντήθηκαν με το Βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριο Λαζαρίδη, τον Aντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη, και εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου.

 

Μετά από λεπτομερή και αναλυτική ενημέρωση έγινε αντιληπτό και συμφωνήθηκε από όλους ότι ο σεβασμός των εργαζομένων ,του περιβάλλοντος και της κοινωνίας της Καβάλας είναι οδηγός για την συνέχιση και το μέλλον του Πρίνου.

 

Σε αυτό το πνεύμα ο κ. Αντωνιάδης δήλωσε «ότι θα συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη με φορείς της πόλης ώστε να συμβάλλουν όλοι προς την ΕΥΡΥΘΜΗ και ΑΣΦΑΛΗ συνέχιση της εξορυκτικής δραστηριότητας ώστε να διατηρηθούν και τα οφέλη της κοινωνίας της Καβάλας».

 

Οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου στο άκουσμα λεπτομερειών του προγράμματος αναδιάρθρωσης – εργολαβοποίησης  που προωθεί η εταιρία , δήλωσαν: «την έντονη ανησυχία τους για το πλήγμα που θα δεχθεί η αγορά από έναν τέτοιου είδους σχεδιασμό». Επίσης δηλώνουν παρόν σε κάθε κοινή προσπάθεια φορέων για εξεύρεση λύσης που προωθεί την υγιή επιχειρηματικότητα και την διατήρηση αξιοπρεπών θέσεων εργασίας.

 

Από την πλευρά του ο Μακάριος Λαζαρίδης δήλωσε: 

 

"Είχα μια ουσιαστική, εποικοδομητική και σε βάθος ενημέρωση από τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα πετρέλαια. Η συνάντησή μας πραγματοποιήθηκε σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία για το μέλλον των εργαζόμενων και φυσικά της εταιρείας.

 

Η πρόσφατη έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εμπορικού δανείου ύψους 90.500.000 ευρώ που θα συνάψει η Energean, καθώς και δανείου μειωμένης εξασφάλισης ύψους 9.500.000 ευρώ από το ελληνικό κράτος για την αντιμετώπιση των συνεπειών του Covid – 19, κινείται στην σωστή κατεύθυνση και τυγχάνει της στήριξης της Κυβέρνησης.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ελληνικό δημόσιο θα διορίσει εκπρόσωπό του στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, ο οποίος θα παρακολουθεί την αξιοποίηση της χρηματοδότησης".