Η αξιοποίηση των καπναποθηκών είτε από τον Δήμο είτε από ιδιώτες εξετάζει ο Θόδωρος Μουριάδης. Επίσης υπάρχει η σκέψη για... αγορά της Παλιάς Μεραρχίας από τον Δήμο Καβάλας, ωστόσο πρέπει να λυθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς. 

 

Φάκελος Καπναποθήκες

 

"Συζητήσαμε με την υπ. Πολιτισμού για τις καπναποθήκες και τη συνεκμετάλλευση. Δεν ανήκουν στον Δήμο Καβάλας αλλά σε ιδιώτες. Πρέπει κάποια στιγμή να αξιοποιηθούν. 

 

Πρέπει να λυθούν και γραφειοκρατικά θέματα. Όταν κάποιος θέλει να αξιοποιήσει την καπναποθήκη και χρειάζεται δύο χρόνια για την άδεια μπορεί να αποσύρει το ενδιαφέρον", δήλωσε στον KavalaNews 102.8 ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης.

 

"Ο Δήμος Καβάλας έχει στο "μυαλό" του για αγορά ενός κτιρίου. Για την Παλιά Μεραρχία έχουμε σχεδιάσει να πάνε εκεί τα αρχεία του κράτους, ώστε να έρχονται μελετητές, και να έχουμε καλύτερη πρόσβαση στην ιστορία της πόλης μας", σημείωσε ο δήμαρχος Καβάλας. 

 

Στην ατζέντα το ΔΗΠΕΘΕ

 

«Συζητήσαμε για το Φεστιβάλ Φιλίππων, για το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας αλλά για τις χρηματοδοτήσεις». 

 

Σε ερώτηση για το αν τέθηκε το θέμα των καταγγελιών κατά του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας ο κ. Μουριάδης απάντησε: 

 

«Όχι γιατί να μπει. Πάμε σε έναν υπουργό για να πετύχουμε πράγματα για το ΔΗΠΕΘΕ και θα ανακυκλώσουμε τη μιζέρια μας;. Καταλαβαίνω την αγωνία των ηθοποιών και το τι θα κάνουν στον επαγγελματικό τομέα. Δεν υπάρχει επίσης καταγγελία. Έκαναν μία ανάρτηση στο facebook και τις κατεβάσανε», είπε ο κ. Μουριάδης.

 

Για το αν θα πάμε σε παραστάσεις: «Θα πάμε βάση τα πρωτόκολλα. Δεν ξέρουν ακόμα. Θα εξαρτηθούν πολλά από το άνοιγμα».