Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης συνεχίζοντας τις επαφές του με τους παραγωγικούς φορείς και τις αγροδιατροφικές επιχειρήσεις στην Π.Ε. Καβάλας, την 26η Μαρτίου 2021 επισκέφθηκε την επιχείρηση εμπορίας - επεξεργασίας και διάθεσης Σπαραγγιών και Ακτινιδίων του Αγροτικού Συνεταιρισμού «NESPAR» που βρίσκεται στην δημοτική ενότητα ΧρυσοχώριΚαβάλας, όπου κυρίαρχο θέμα της συνάντησης ήταν αφενός  μεν η χρηματοδότηση του Συνεταιρισμού, στο πλαίσιο του υπομέτρου 4.1 «επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις» από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ/Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, με το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, αφετέρου δε η στήριξη και ισχυροποίηση του προϊόντος στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά. 

 

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε «Μας δόθηκε σήμερα η ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον Πρόεδρο κ. Μιχάλη Ξεκαρφωτάκη και τους εργαζομένους του Συνεταιρισμού «NESPAR», τον οποίο η Περιφέρεια Α.Μ.Θ./Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας χρηματοδοτεί με ένα (1) εκατομμυριο ευρώ για την αγορά μηχανημάτων.

 

Ξεναγηθήκαμε στην γραμμή παραγωγής και για μια ακόμη φορά διαπιστώσαμε τις δυνατότητες που υπάρχουν στον τομέα της αγροτικής οικονομίας στην περιοχή μας.

 

Βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων της παραγωγής για να δώσουμε μεγαλύτερη ώθηση στο σπαράγγι και στο ακτινίδιο της περιοχής και να ισχυροποιήσουμε την θέση τους στην παγκόσμια αγορά».

 

(δελτίο Τύπου)