Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης πραγματοποίησε συνάντηση την Παρασκευή με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τον οποίο συζήτησαν διάφορα ζητήματα που απασχολούν τον αθλητικό χώρο στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

 

Σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή αναφορικά με την επανέναρξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, ο Υφυπουργός απάντησε πως υπάρχει ήδη εισήγηση στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων για σταδιακή επανεκκίνησή τους και αναμένονται σύντομα αποτελέσματα. Κάτι που επιβεβαιώθηκε από τη σχετική ανακοίνωση χθες αργά το βράδυ, με βάση την οποία τα περισσότερα πρωταθλήματα συμπεριλαμβανομένων της Football League, της Γ’ Εθνικής Ποδοσφαίρου και της Α2 Καλαθοσφαίρισης ανδρών ξεκινούν αρχές Απριλίου!

 

Η συζήτηση των δύο αντρών κινήθηκε κυρίως γύρω από το θέμα των Σωματείων και της εγγραφής τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων. Συγκεκριμένα, ο κ.Αυγενάκης ανέφερε ότι τα Σωματεία που έχουν εγκριθεί, έχουν ήδη λάβει επιχορήγηση μέχρι τέλη Δεκεμβρίου, ενώ για όσα από τα Σωματεία κατέθεσαν αργότερα τα δικαιολογητικά τους, δήλωσε ότι έχουν ήδη ελεγχθεί τα 800 χωρίς να αντιμετωπιστεί κάποιο πρόβλημα, ενώ προχωρά η διαδικασία του ελέγχου για 1000 ακόμη Σωματεία.

 

Επιπλέον, ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον Γιάννη Πασχαλίδη, μετά από ερώτηση του, σχετικά με την εισήγηση που έχει γίνει και έχει ήδη εγκριθεί από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ.Σκυλακάκη αναφορικά με τη χορήγηση ποσού άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα διατεθεί μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών, για αγορά τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού, στα Σωματεία που θα συμμετέχουν στα Πρωταθλήματα.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό και το επιτελείο του για τις προσπάθειές τους να στηρίξουν και να κρατήσουν όρθιο τον αθλητισμό εν μέσω πανδημίας. Συνεχίζουμε...»

 

(δελτίο Τύπου)