«Στο θέατρο, πολλές φορές η αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα δημιουργεί εντάσεις, που εύκολα μπορούν να οδηγήσουν σε παρεξηγήσεις και λάθος «αναγνώσεις», απαντά ο Θοδωρής Γκόνης στις καταγγελίες σε βάρος του. 

 

Τα όσα λένε οι τρεις ηθοποιοί στις καταγγελίες δεν στοιχειοθετούν ούτε αξιόποινη πράξη, ούτε πειθαρχικό παράπτωμα, αναφέρει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ και προειδοποιεί πως δεν θα επιτρέψει τη συκοφάντησή του ασκώντας όλα τα νόμιμα δικαιώματά του.

 

 

Η απάντηση του Θοδωρή Γκόνη 

 

 

Μετά τις αναρτήσεις των τριών συναδέλφων μου ηθοποιών, στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης «Facebook», στο μέτρο που με αφορούν, που με τρόπο αδόκητο αναπαρήχθησαν από συγκεκριμένο ειδησεογραφικό ιστότοπο, και μάλιστα με τίτλο άκρως παραπλανητικό, θέλω να επισημάνω τα εξής :

 

Τώρα που ήρθε ο χρόνος και έδειξε την αληθινή διάσταση των πραγμάτων, αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω ότι καταλαβαίνω τις δυσκολίες των καιρών, την αγωνία και τη λαχτάρα των νέων ηθοποιών να βρεθούν επιτέλους στη σκηνή, με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, κάτι που το δικαιούνται απόλυτα.

 

Στις μέρες μας ο χώρος μας δοκιμάζεται. Και δοκιμάζεται σκληρά. Εργάζομαι 40 χρόνια στο θέατρο «με καιρό και με κόπο», ως ηθοποιός και σκηνοθέτης. Πιστεύω πως τα έργα μας μιλούν καλύτερα απ’ τα λόγια μας. Αν δεν μπορούν να μιλήσουν αυτά, τότε δεν έχουμε το δικαίωμα να πούμε σχεδόν τίποτα. Όμως έρχεται η στιγμή, όπου είσαι καταδικασμένος να πεις δυο κουβέντες.

 

Και επειδή δεν αγαπώ τα πολλά λόγια, ούτε τις δικαιολογίες, κάτι που το έμαθα από τους Δασκάλους μου, το μόνο που έχω να προσθέσω, μετά την επιστολή της συγγραφέως και σκηνοθέτιδος, Στέλλας Μιχαηλίδου, η οποία αναλυτικά δίνει απαντήσεις σε όλα, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του Δημάρχου Καβάλας, Θεόδωρου Μουριάδη, επί του θέματος, είναι ότι στο θέατρο, πολλές φορές η αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα δημιουργεί εντάσεις, που εύκολα μπορούν να οδηγήσουν σε παρεξηγήσεις και λάθος «αναγνώσεις».

 

Επιπροσθέτως, έχω να τονίσω ότι τα αναφερόμενα σε εμένα από τις τρεις ηθοποιούς, αποδείχθηκε ότι δε στοιχειοθετούν όχι αξιόποινη πράξη, αλλά ούτε καν πειθαρχικό παράπτωμα και δε δικαιολογούν επ’ ουδενί τις άκρως προσβλητικές φράσεις, που χρησιμοποιήθηκαν από συγκεκριμένα μέσα, με αποκλειστικό σκοπό τη συκοφάντησή μου, την οποία από εδώ και πέρα δε θα επιτρέψω, ασκώντας όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου.

 

Θοδωρής Γκόνης

Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας