μη επιστρεπτέα της Περιφέρειας είναι μία πονεμένη υπόθεση, με σπέκουλα και ίντριγκα που δυστυχώς την πληρώνουν οι επιχειρήσεις μας. Ελπίζω σύντομα και όχι το Πάσχα έστω κάποιες να πληρωθούν. Ζητάμε επίσης και παράταση του προγράμματος. Αν δεν δοθεί, είναι άδικο για τις επιχειρήσεις", είπε στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας

 

Ο κ. Δέμπας κάνει λόγο για καθυστερήσεις στην αξιολόγηση και στις πληρωμές από την Περιφέρεια σε μία περίοδο που επιχειρήσεις που το έχουν ανάγκη: 

 

«Είναι εξοργιστικό να λένε χωρίς περισσή σκέψη κάποιοι ότι φταίνε τα επιμελητήρια. Οι επιχειρήσεις το έχουν ανάγκη τώρα και ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, λέει ότι κάποιες πληρωμές θα γίνουν το Πάσχα

 

Φτάσαμε Μάρτιο και δεν έχουν πληρωθεί οι επιχειρήσεις. Κόπηκαν 377 αιτήσεις στην πρώτη φάση για ανόητους λόγους. Έχουμε φάει πέντε μήνες και δεν έχει πληρωθεί μία επιχείρηση. Τελειώνει σε λίγες ημέρες το πρόγραμμα. Μας έλεγαν ότι σύντομα θα ανακοινώσουν τις επόμενες 4- 5 χιλιάδες εντάξεις, αλλά ούτε αυτό είδαμε». 

 

«Ακόμα και σήμερα που μιλάμε προσπαθούν να βάλουν στο κάδρο τα Επιμελητήρια. Εμάς, τους ίδιους τους επιχειρηματίες. Κι εμείς θέλουμε να πληρωθούμε. Εμείς δεν γκρινιάζαμε μόνο, έχουμε και προτάσεις όταν αδικούνταν οι εποχικές επιχειρήσεις.

 

Όταν λέγαμε ότι δεν μπορούν να ελεγχθούν 22 χιλιάδες αιτήσεις από 25 άτομα προσωπικού το ΔΕΣΜΟΣ είπαμε πάρτε από το Μητρώο Αξιολογητών», λέει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.