Ο Δήμος Καβάλας με βάση την νεότερη ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (14/03/2021) ενημερώνει τους Δημότες για την λειτουργεία του κλειστού Δημοτικού Κολυμβητηρίου για συγκεκριμένες ομάδες πολιτών.

 

Η χρήση του κλειστού κολυμβητηρίου γίνεται με τους περιορισμούς χωρητικότητας (Έως 4 άτομα ανά διαδρομή ή 32 άτομα συνολικά) και συστήνεται η ακόλουθη σειρά προτεραιότητας: 

 

1️. αθλητές προολυμπιακής προετοιμασίας

 

2️. αθλητές των αγωνιστικών τμημάτων των σωματείων ηλικίας 15 ετών και άνω

 

3️. αθλητές αγωνιστικών τμημάτων σωματείων Master

 

4️. ομάδες υδατοσφαίρισης ή καλλιτεχνικής κολύμβησης

 

5️. αθλητές τρίαθλου και μοντέρνου πένταθλου.

 

6️. οι υποψήφιοι ΤΕΦΑΑ και Στρατιωτικών Σχολών 

 

7️. Λειτουργία και χρήση του κλειστού κολυμβητηρίου για θεραπευτική άσκηση, από αθλούμενους καθώς και από τους συνοδούς τους, εφόσον: 

 

▪️ έχει συνταγογραφηθεί η κολύμβηση ως μέθοδος θεραπείας και 

 

▪️ προσκομίζεται πρόσφατη ιατρική βεβαίωση που επιτρέπει τη συγκεκριμένη θεραπευτική μέθοδο κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο. 

 

Η χρήση των κολυμβητηρίων για θεραπευτική κολύμβηση γίνεται με ραντεβού και έως τρεις φορές την εβδομάδα από μία ώρα, εκτός αν πρόκειται για ΑμεΑ ή έχει συνταγογραφηθεί μεγαλύτερη συχνότητα και διάρκεια. Στην περίπτωση της θεραπευτικής κολύμβησης από ΑμεΑ μπορεί να γίνεται και χρήση αποδυτηρίων.

 

Προϋπόθεση χρήσης των κολυμβητηρίων από αθλητές και υποψηφίους σχολών, είναι η διενέργεια εβδομαδιαίου τεστ αντιγόνου για COVID-19, από διαπιστευμένα εργαστήρια ή τον ΕΟΔΥ. 

Λεπτομέρειες για την κάθε κατηγορία αθλητών/αθλουμένων σύμφωνα με τις οδηγίες της Γ.Γ.Α.