Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης συναντήθηκε με καλλιεργητές σπαραγγιών και επισκέφθηκε και συσκευαστήρια στη περιοχή του Νέστου, προκειμένου να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για τη τροπολογία που ψηφίσθηκε τη Πέμπτη σχετικά με τους εργάτες γης τρίτων χωρών.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του, "ο Βουλευτής, γνωρίζοντας το πρόβλημα που είχε προκύψει στη συγκομιδή της παραγωγής της Π.Ε. Καβάλας, με αυτή των σπαραγγιών να επείγει, ενήργησε αποτελεσματικά, προκειμένου να ενημερωθούν οι αρμόδιοι Υπουργοί και τα επιτελεία τους. Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν να ψηφισθεί σχετική τροπολογία, ώστε να επιτραπεί η πρόσκληση μετακλητών εργατών γης από τρίτες χώρες, τηρώντας πάντα τα προβλεπόμενα μέτρα, και ειδικότερα όσα προβλέπει το Υπουργείο Υγείας".

 

Ο Βουλευτής ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς για το τι προβλέπει η διαδικασία και το πως θα καταθέσουν τα σχετικά απαιτούμενα έγγραφα, για να μην υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Βρέθηκα σήμερα μεταξύ ανθρώπων που αγωνιούν για τη παραγωγή τους, φέρνοντας τις λύσεις και τα αποτελέσματα, όπως είχαμε συζητήσει πριν από κάποιο καιρό.

 

Γνωρίζουν πλέον έμπρακτα το ενδιαφέρον και την ευαισθησία μου για την αγροτική παραγωγή, κάτι που συμμερίζονται και οι αρμόδιοι Υπουργοί και τα επιτελεία τους στην Αθήνα, τους οποίους ευχαριστώ για άλλη μια φορά.»

 

(δελτίο Τϋπου)