γράφει η 

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Στις 16 Μαρτίου πρόκειται να αρχίσει η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης για τον εμβολιασμό των ατόμων ηλικίας 60 – 64 με το εμβόλιο της Astra Zeneca διαβεβαίωσε η υποδιοικήτρια της Δ' Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας - Θράκης  Ειρήνη Χατζοπούλου μιλώντας στον Kavalanews 102,8

 

Όσον αφορά στα ραντεβού για τον εμβολιασμό τόνισε πως η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί μέχρι τις αρχές Απριλίου με την παραλαβή μεγαλύτερου αριθμού εμβολίων και επισήμανε πως υπάρχει συγκεκριμένος ο αριθμός των εμβολίων που παραλαμβάνει κάθε χώρα. 

 

Αναφερόμενη στο νησί της Θάσου η κ. Χατζοπούλου τόνισε πως ο σχεδιασμός είναι να λειτουργούν τρεις εμβολιαστικές γραμμές. Τα όποια προβλήματα υπάρχουν στο νησί θα ομαλοποιηθούν και ο χρόνος εμβολιασμού θα πολλαπλασιαστεί με την άφιξη περισσότερων δόσεων. 

 

«Θέλω πάντως να καθησυχάσω τον κόσμο ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει κάποιος πρόσβαση στον εμβολιασμό. Ο χρόνος του εμβολιασμού θα πολλαπλασιαστεί με την άφιξη περισσότερων δόσεων»,

 

είπε η κ. Χατζοπούλου. 

 

Σχετικά με τον επαναληπτικό εμβολιασμό τόνισε πως ο χρόνος που γίνεται έχει να κάνει με τον τύπο του εμβολίου. Συγκεκριμένα, για τα εμβόλια της PFIZER η επανάληψη της δόσης γίνεται στις 21 ημέρες ενώ για το εμβόλιο της AstraZeneca στις 3 μήνες. Λόγος για τον οποίο υπάρχει αυτή η διαφορά στις επαναληπτικές δόσεις. 

 

Όσον αφορά στο εμβόλιο μίας δόσης της Johnson & Johnson είπε ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει σχεδιασμός για την προμήθεια του συγκεκριμένου εμβολίου.