Η εισαγγελέας Καβάλας εμφανίστηκε πρόθυμη να διερευνήσει το αίτημα του Συλλόγου Γονέων Πρίνου μετά από το αίτημα για την αναστολή σχολικών μονάδων της Θάσου με την αιτιολογία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο εξαιτίας των κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στο νησί. 

 

Αναλυτικά όσα γράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Σχολείο και Νηπιαγωγείο Πρίνου, Κυριάκος Λεωνίδου: 

 

"Την Τρίτη 23/02 παρουσιάστηκε ενώπιον του εισαγγελέα πρωτοδικών Καβάλας εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων Πρίνου μετά από αίτημα μας για ακρόαση και συζητήθηκε η δυνατότητα παρέμβασης του εισαγγελέα για την αναστολή των σχολικών μονάδων Θάσου με την αιτιολογία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. 

 

Η εισαγγελέας εμφανίστηκε πρόθυμη να το διερευνήσει αν και εκ πρώτης ανάγνωσης κρίνει πως λόγω της συναποφασης αρμόδιων υπουργείων και επιτροπής λοιμωξιολογων είναι δύσκολη περίπτωση να αποδειχτεί κάτι τέτοιο δεδομένου ότι δεν υπήρχε δόλος. 

 

Σε συνέχεια των ενεργειών μας εμείς ως Σύλλογος Γονέων Πρίνου και με την στήριξη των περισσότερων Συλλόγων Γονέων της Θάσου αποστείλαμε σήμερα μέσω δικαστικού επιμελητή και εξώδικη διαμαρτυρία προς τους εκπροσώπους των συναρμόδιων υπουργείων που πήραν απόφαση να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία στην Θάσο ζητώντας να ανακαλέσουν την απόφαση τους για επαναλειτουργία σχολείων μέχρι να επέλθει επιδημιολογική ύφεση.

 

Ανεξάρτητου αποτελέσματος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς που ξενύχτησαν, "έκλεψαν" χρόνο από την οικογένεια τους, παραχώρησαν τον προσωπικό τους χρόνο χωρίς δεύτερη σκέψη και κυνήγησαν το δικαίωμα να προστατέψουν τα παιδιά τους και ολόκληρο το νησί». 

 

Επίσης ο κ. Λεωνίδου ευχαρίστησε όλους τους γονείς και τα μέλη των Συλλόγων που στάθηκαν δίπλα σε αυτή τη κίνηση, ενώ ευχαρίστησε και την δημοτική αρχή καθώς και τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πρίνου.