Σε "κίνδυνο" για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού είναι η διάθεση σπαραγγιού και άλλων προϊόντων, όπως η πράσινη ελιά.

 

Η μεγαλύτερη ποσότητα παραγωγής του νομού Καβάλας πηγαίνει στο εξωτερικό, αλλά με τις αγορές κλειστές, οι παραγωγοί δεν μπορούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους.  

 

Το μεγαλύτερο ποσοστό που φτάνει ακόμα και το 80% της παραγωγής διακινείται παραδοσιακά στις αγορές της κεντρικής Ευρώπης, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία στους καλλιεργητές της περιοχής.

 

«Από την πανδημία επηρεαστήκαμε αρκετά. Τα περισσότερα από τα προϊόντα μας πηγαίνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχουμε πρόβλημα με την πράσινη ελιά. Δεν φεύγει όπως έφευγε. Είναι κλειστές οι αγορές και έχουμε πρόβλημα ρευστότητας σε αυτό το κομμάτι», είπε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτών Συνεταιρισμένων Καβάλας (ΕΑΣ), Κώστας Λεπίδας.  

 

«Εδώ στα συσκευαστήρια προσέξαμε. Πήραμε τα απαραίτητα μέτρα. Δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα. Μεθαύριο ξεκινάει το σπαράγγι. Είναι αβέβαιο το μέλλον του σπαραγγιού γιατί οι αγορές είναι κλειστές. Αλλά όπως μας είπε και πέρσι ο υπουργός, θα περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα.

 

Θα κάνουμε τη δουλειά μας κι αν έχουμε κάποια ζημία και επιβάρυνση, τότε να μπούμε στη διαδικασία ώστε να βοηθηθούμε από την Πολιτεία», δήλωσε ο κ. Λεπίδας