Εξώδικη διαμαρτυρία-αναφορά που θα σταλεί στον εισαγγελέα Καβάλας ετοιμάζουν οι γονείς όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Θάσου. «Η στιγμή και η κρισιμότητα της απαιτεί συλλογική δράση», αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση. 

 

Αναλυτικά: 

 

«Με το ακόλουθο έγγραφο που αποτελεί εξώδικη διαμαρτυρια- αναφορά κατά παντός υπευθύνου ζητάμε από όλους τους γονείς να υπογράψουν. Η υπογραφή σας ενέχει θέση θετικής ψήφου γενικής συνέλευσης σε όλο αυτό το θέατρο παραλόγου της απόφασης τους περί λειτουργίας σχολικών μονάδων.

 

Μπορείτε να υπογράψετε  ηλεκτρονικά γράφοντας το ονοματεπώνυμο σας στα σχόλια (δες ΕΔΩ).

 

Το έγγραφο για τις φυσικές υπογραφές σας θα είναι διαθέσιμο από την Δευτέρα 22/2 στις 10.00πμ μέχρι και την Τετάρτη 24/2  στις 17.00μμ προκειμένου να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα ακρόασης στην Καβάλα.

 

Ταυτόχρονα το ΔΣ είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους υπόλοιπους συλλόγους προκειμένου να επιτευχθεί ακόμα πιο συλλογική φωνή διαμαρτυρίας.

 

Κείμενο εξωδικης διαμαρτυρίας- αναφοράς.

 

Με το παρόν έγγραφο καταθέτουμε εξώδικη διαμαρτυρια- αναφορα  παντός υπευθύνου μετά την απόφαση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπουργείων σχετικά με την λειτουργία των σχολικών μας μονάδων στο νησί μας.με επιβεβαιωμένα άνω των 50 κρουσμάτων, με εστία πυροδότησης της διασποράς του ιού από τα σχολεία, μετά από επιστολές διαμαρτυρίας, εκκλήσεις, δημοσιοποίηση στα ΜΜΕ είμαστε υποχρεωμένοι ως γονείς και κηδεμόνες των παιδιών μας να αναζητήσουμε ευθύνες για την ανεκδιηγητη απόφαση που ουσιαστικά αποτελεί “εκθεση ανηλίκου σε κινδυνο” και κατ'επεκταση όλης της τοπικής μας κοινωνίας.

 

Ζητούμε άμεσα την αναστολή σχολικών μονάδων μέχρι να υπάρξει επιδημιολογική ύφεση.

 

Την διερεύνηση της τυχόν ολιγωρίας και χρονοβόρας λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού από την ώρα που εκδηλώθηκε το πρώτο κρούσμα σε σχολείο του Πρίνου", τονίζει στην σχετική ανάρτηση ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Θάσου.