"Η διαπλοκή για την ΝΔ αποτελούσε και αποτελεί τον κύριο τρόπο άσκησης της εξουσίας και σε εκείνη οφείλεται το γεγονός ότι ότι η λέξη διαπλοκή καθιερώθηκε στο λεξιλόγιό μας, ως η δυσώδης σχέση κυβερνήσεων – τραπεζών – ΜΜΕ με θαλασσοδάνεια δανεικά και αγύριστα και επικράτηση της προπαγάνδας και της παραπληροφόρησης προς όφελος της πολιτικής εξουσίας", δηλώνει σε δήλωσή της η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου. 

 

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Ελευθεριάδου: 

 

"Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να βάλει τάξη στο επί 30 και πλέον χρόνια αρρύθμιστο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο της χώρας, βάζοντας τέλος στη λογική του «τζάμπα και του δεν πληρώνω» που η Ν.Δ. εγκαθίδρυσε στο παρελθόν και επαναφέρει τελικά, «από την πίσω πόρτα» με το σημερινό νομοσχέδιο.

 

Την τάξη αυτή, η ΝΔ έβαλε στόχο, από την πρώτη μέρα διακυβέρνησής της, να την καταστρέψει.

 

Με τέσσερις λίστες Πέτσα, συνολικού κόστους άνω των 25 εκ. ευρω και με αδιαφανείς διαδικασίες χρηματοδότησης. 

 

Με τη νομοθέτηση έκπτωσης της διαφημιστικής δαπάνης για το 2020 και το 2021.

 

Με την απαλλαγή υποβολής πόθεν έσχες για τους μετόχους των ΜΜΕ.

 

Με το προς σημερινό νομοσχέδιο, απ’ τη συζήτηση του οποίου η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αποχώρησε ως ένδειξη αγανάκτησης για την άκρως προβληματική κοινοβουλευτική διαδικασία, η ΝΔ χαρίζει στους καναλάρχες το ποσό που είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν. 

 

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα στους υπερθεματιστές του διαγωνισμού του 2018 και του 2019, να αποπληρώσουν ό,τι ποσό απομένει σε 84 και 96 δόσεις αντίστοιχα.

 

Εξάλλου, μειώνονται τα καταβαλλόμενα ενοίκια προς την DIGEA  κατά 50%, και ουσιαστικά εκμηδενίζονται οι πιθανότητες να εισέλθουν νέοι παίκτες, δημιουργώντας μιντιακού καρτέλ και με την σφραγίδα του νόμου. 

 

Τέλος, το νομοσχέδιο της ΝΔ καταργεί επί της ουσίας, τον προβλεπόμενο έως σήμερα περιορισμό της υποχρέωσης διατήρησης του ελάχιστου αριθμού απασχολούμενου προσωπικού 400 ατόμων (ν. Παππά), τα στελέχη της ΕΡT θα παίρνουν μισθό γενικού γραμματέα, έως 4.650 ευρώ δηλαδή, ο  πρώην υπεύθυνος Τύπου του γραφείου και διευθύνων σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη, θα έχει μισθό ανώτερου κρατικού λειτουργού, δηλαδή ίσο με εκείνο του Προέδρου του Αρείου Πάγου!

 

Ο στόχος είναι σαφής: η ΝΔ ενδιαφέρεται για την πληροφόρηση-προπαγάνδα υπέρ της Κυβέρνησης και το λιβάνισμα του κ. Μητσοτάκη με όρους προσωπολατρίας τύπου Βόρειας Κορέας.