Την ευκαιρία να συζητήσει για τα προβλήματα του Α.Ο. Καβάλα, είχε η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τάνια Ελευθεριάδου, η οποία συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ομάδας Αντώνη Αντωνίου και τον αντιπρόεδρο Σωτήρη Δεληκάρη

 

Όπως σημείωσε, «η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τις ομάδες της Football League, καθώς βρίσκονται σε αθλητική απραξία εδώ και πολλούς μήνες. Μόλις πρόσφατα και ύστερα από πιέσεις, ο αρμόδιος υφυπουργός αποφάσισε την έναρξη των προπονήσεων και, σε 1,5 μήνα από τώρα, την έναρξη του πρωταθλήματος.» 

 

Δυστυχώς, ακόμα και τώρα δεν έχει ξεκινήσει η συζήτηση για να διασαφηνιστούν λεπτομέρειες σχετικά με την έναρξη του πρωταθλήματος, τον τρόπο που οι ομάδες θα ταξιδέψουν, θα διανυκτερεύουν για τους εκτός έδρας αγώνες, θα πραγματοποιούν τα απαραίτητα τεστ κτλ. 

 

Οι οριζόντιες απαγορεύσεις, στοίχισαν στον αθλητισμό. Δυστυχώς, ο ΑΟΚ (όπως και όλες οι ομάδες) δεν στηρίχθηκαν από την Πολιτεία (αν και είναι Ανώνυμες Εταιρίες οι οποίες επλήγησαν από την πανδημία).

 

Στη συνάντηση, συζητήθηκε επίσης, η ανάγκη συνδρομής και στήριξης από τους φορείς της Καβάλας, ενώ η βουλευτής δεσμεύτηκε να βοηθήσει με όσα μέσα διαθέτει για να στηρίξει την ομάδα της πόλης. 

 

Σημείωσε, επίσης, ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας, κατά τα πρότυπα και της ήδη εφαρμοζόμενης Ευρωπαϊκής πρακτικής, η εξασφάλιση δωρεάν μοριακών ή rapid τεστ για τον περιοδικό έλεγχο των αθλουμένων και των προπονητών τους, με στόχο την υγειονομικά ασφαλή λειτουργία όλων των αθλημάτων και όλων των σωματείων της χώρας. 

 

Τέλος, τόνισε ότι πρέπει να θεωρείται δεδομένη η γενναία στήριξη της κυβέρνησης για τις ομάδες της Football League, οι οποίες θα απωλέσουν, λόγω της απουσίας φιλάθλων, μεγάλο ποσοστό των εσόδων τους. Σε περίπτωση που το Υπουργείο εξακολουθήσει να αδιαφορεί για την ομάδα μας (και κατ' επέκταση για τις ομάδες της Football League) ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσει σε κοινοβουλευτική παρέμβαση, ώστε να τεθούν επί τάπητος τα συγκεκριμένα προβλήματα που έφερε η αδιαφορία της Κυβέρνησης και η ποδοσφαιρική απραξία.

 

(δελτίο Τύπου)