Θετικά στη Βρετανική μετάλλαξη κορωνοϊού βρέθηκαν και τα έξι δείγματα από τα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε μαθητές στη Θάσο την προηγούμενη εβδομάδα. Τα δείγματα είχαν σταλεί στη Θεσσαλονίκη για να διερευνηθεί εάν οι μαθητές είχαν προσβληθεί ή όχι από κάποια μετάλλαξη του κορωνοϊού 

 

Σύμφωνα με τον νομίατρο Καβάλας Χρήστο Παπαδόπουλο ήταν κάτι που οι ειδικοί το υποπτεύονταν από την αρχή εξαιτίας της ραγδαίας μετάδοσης στα μικρά παιδιά. 

 

 

«Αυτό είναι κάτι που το κάνει η Βρετανική μετάλλαξη, τη ραγδαία δηλαδή μετάδοση. Τα επίσημα αποτελέσματα θα σταλούν και θα καταχωρηθούν στον ΕΟΔΥ», είπε ο κ. Παπαδόπουλος. 

 

Επισήμανε πως πρόκειται για τα πρώτα περιστατικά Βρετανικής μετάλλαξης που καταγράφονται από τη Θεσσαλονίκη και προς τα πάνω. 

 

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε επίσης πως η Βρετανική μετάλλαξη μεταδίδεται σε διπλάσιο βαθμό από ότι το κανονικό στέλεχος, ωστόσο, είπε έχει φανεί ότι δεν προκαλεί πιο βαριά συμπτωματολογία στους ασθενείς. Έχει την ίδια με το προηγούμενο στέλεχος. 

 

Τέλος σε ερώτηση αν ληφθούν επιπλέον μέτρα για το νησί της Θάσου, απάντησε πως η Πολιτική Προστασία έχει ενημερωθεί ήδη η οποία είναι αρμόδια για τις λήψεις των αποφάσεων.