Τρία ακόμα κρούσματα κωρονοϊού σε παιδιά του δημοτικού σχολείου Πρίνου στη Θάσο και δυο κρούσματα σε εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας εντοπίστηκαν σήμερα στη διάρκεια της διενέργειας των rapid test στο Κέντρο Υγείας Πρίνου. 

 

Το σχολείο με απόφαση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Καβάλας και μετά από εισήγηση της διεύθυνσης υγείας νομού Καβάλας θα παραμείνει κλειστό από αύριο και για 14 ημέρες. 

 

Μαθητές και δάσκαλοι που είχαν θορυβηθεί από τo χθεσινό κρούσμα που εντοπίστηκε σε μαθητή της Γ2 τάξης έσπευσαν σήμερα στο Κέντρο Υγείας για να υποβληθούν σε rapid test. Αύριο θα διενεργηθούν και πάλι rapid test στο Κέντρο Υγείας Πρίνου για όσους δημότες της Θάσου το επιθυμούν. 

 

Οι τρεις μαθητές και οι δυο εκπαιδευτικοί που εντοπίστηκαν σήμερα θετικοί δεν έχουν παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα μέχρι τώρα. 

 

Ήπια συμπτώματα έχει παρουσιάσει ο 9χρονος που εντοπίστηκε χθες θετικός στον ιό. Αυτό πάντως που ανησυχεί γονείς και γιατρούς στο νησί είναι ότι ο ένας εκπαιδευτικός που έχει βρεθεί θετικός στον covid19 εκτός από το δημοτικό σχολείο του Πρίνου κάνει μάθημα επίσης στο δημοτικό σχολείο του Θεολόγου και των Λιμεναρίων. 

Κάτια Γιαννουκάκου