Για την μεγάλη καθυστέρηση στη διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων της μη επιστρεπτέα της Περιφέρειας ΑΜΘ μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης. Ο Κωστής Σιμιτσής επέρριψε ευθύνες στους προέδρους των επιμελητηρίων για την στάση τους, ενώ τόνισε μεταξύ άλλων ότι τα χρήματα στις μόλις 2.500 αιτήσεις που έχουν εγκριθεί (από τις 21 χιλιάδες) θα τα δουν τον Μάρτιο. Για τις υπόλοιπες «αν υπάρξει καταβολή το Πάσχα θα είμαστε ευτυχισμένοι» είπε. 

 

«Μέχρι στιγμής είμαστε στο στάδιο των πέντε χιλιάδων αιτήσεων και έχουν εγκριθεί οι 2.500 αιτήσεις αλλά και αυτές που έχουν εγκριθεί, να μην περιμένουν οι άνθρωποι αυτοί να εισπράξουν τα χρήματά τους αυτό τον μήνα. Τέλη Μαρτίου είναι μία μετριοπαθής προσέγγιση. Για μπορέσουμε λοιπόν να τρέξουμε αυτό το πρόγραμμα και να πληρωθούν γρήγορα αυτές οι επιχορηγήσεις πρέπει να κάνει πίσω η πλευρά των επιμελητηρίων», είπε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης. 

 

«Υπάρχει φανατισμός – Τα επιμελητήρια πρέπει να βοηθήσουν»

 

«Βλέπω ότι υπάρχει φανατισμός από την άλλη πλευρά (σ.σ. πρόεδροι Επιμελητηρίων). Να είμαστε μετρημένοι και προσεκτικοί. Οι πρόεδροι των επιμελητηρίων πρέπει να ασχοληθούν και προστρέξουν για την υλοποίηση του προγράμματος καθώς αυτό το πρόγραμμα αφορά τα μέλη τους. Χιλιάδες αιτήσεις λιμνάζουν εξαιτίας της ανυποχώρητης στάσεις των επιμελητηρίων και από την άλλη πλευρά λιμνάζουν εκατοντάδες εκατομμύρια επιχορηγήσεις για το πρόγραμμα των υφιστάμενων επιχειρήσεων», τόνισε ο κ. Σιμιτσής. 

 

«Στην εταιρεία ΔΕΣΜΟΣ που χειρίζεται αυτά τα προγράμματα, ενώ υπάρχει διοικητικό συμβούλιο για να μην υπάρχουν πρόσθετες τριβές, η διοίκηση δεν ασκείτε από το διοικητικό συμβούλιο αλλά από τη γενική συνέλευση δηλαδή από τους δύο βασικούς εταίρους: Επιμελητήρια και Περιφέρεια. Είναι μία σοβαρή υποχώρηση της Περιφέρειας και πρέπει τα Επιμελητήρια να βάλουν νερό στο κρασί τους ώστε να προσληφθούν αξιολογητές οι οποίοι θα εξετάσουν τις υπόλοιπες αιτήσεις από τις 21 χιλιάδες αιτήσεις» είπε ο Κωστής Σιμιτσής.