Ένας αγώνας για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι. Στην Καστοριά, η τοπική ομάδα, υποδέχεται την Καβάλα για τη σεζόν 1985-1986 της Β’ Εθνικής. 

 

Μία πολύ ενδιαφέρουσα ενότητα για τους λάτρεις του ποδοσφαιρικού ρετρό εγκαινίασε με την έλευση του 2021 η ιστοσελίδα Sentranews.gr.

 

Οι υποστηρικτές της Καστοριάς, των υπολοίπων ομάδων που την αντιμετώπισαν εκείνα τα χρόνια, αλλά και όλοι οι φίλαθλοι έχουν την ευκαιρία να θυμηθούν ή να πάρουν μια γεύση από τις «ηρωικές» εποχές του «ξερού».

 

Δείτε το συναρπαστικό ματς, πλούσιο σε θέαμα και γκολ, ενώ δεν έλειψαν τα επεισόδια, οι διαμαρτυρίες οι εντάσεις καθώς και οι αμφισβητούμενες φάσεις. Πρόκειται για τον αγώνα ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΚΑΒΑΛΑ που διεξήχθη στις 2 Μαρτίου 1986 στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής, από το προσωπικό Αρχείο του Δημήτρη Κουτσή.

 

Η σύνθεση της Καστοριάς : Τάκος, Φυσέας, Καραταϊδης, Γεωργάκας, Παπαδόπουλος, Ξάνθης, (64’ Νικολάου), Καλιμάνης Χ., Ποντίκης,  Γκίτσος (80’ Παπαδάμου), Τουργαϊδης, Τσιλίδης

 

*Την περίοδο 1985-86 στο πρωτάθλημα των 20 ομάδων της Β’ Εθνικής η Καστοριά – είχε ρεκόρ ισοπαλιών (14) - τερμάτισε στην 8η θέση με 38 βαθμούς (12-14-12) και τέρματα 41-42, ενώ αντίθετα η Καβάλα τερμάτισε στην 5η θέση.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ