Τα αποθέματα αίματος έχουν μειωθεί δραματικά σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, έτσι και στην Καβάλα. Η αιμοδοσία είναι αναγκαία, με τους φορείς της πόλης να απευθύνουν έκκληση σε όλους να γίνουν εθελοντές. 

 

Οι ανάγκες για αίμα είναι πάντοτε μεγάλες και συνεχείς. Ειδικά αυτή την περίοδο με την πανδημία του covid19 η προσέλευση των αιμοδοτών έχει μειωθεί πολύ και εξαιτίας του φόβου να πλησιάσουν το νοσοκομείο. Γι’ αυτό διοργανώνουμε δράση αιμοδοσίας στον χώρο του διοικητηρίου στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» με τη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Έχουμε τους ασθενείς με αιματολογικά, ογκολογικά προβλήματα, γίνονται πολλές χειρουργικές επεμβάσεις, έχουμε τους ασθενείς με μεσογειακή αναιμία που περίπου μεταγγίζονται 780 μονάδες αίματος τον χρόνο” είπε σε δηλώσεις της η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Ευαγγελία Πανώρη.

 

«Το 2020 μεταγγίσαμε περίπου 5 χιλιάδες μονάδες αίμα στο νοσοκομείο. Το 60% προέρχεται από εθελοντές αιμοδότες και το 40% από αιμοδότες συγγενικού περιβάλλοντος. Στόχος είναι να καλύψουμε τις ανάγκες από τους εθελοντές. Καλούμε τους νέους από την ηλικία των 18 ετών να ενστερνιστούν την ιδέα του εθελοντισμού. Ο εθελοντισμός είναι αλληλεγγύη. Αν δίνει αίμα το 2% του πληθυσμού δύο με τρεις φορές τον χρόνο θα έχουμε επάρκεια αίματος. Κάνουμε έκκληση σε όλους τους υγιής πολίτες να προσέλθουν να προσφέρουν» τόνισε η κ. Πανώρη. 

 

«Βρεθήκαμε εδώ για να προωθήσουμε την ιδέα της αιμοδοσίας σε μία δύσκολη περίοδο όπως αυτή με τον κορωνοϊό. Πανελλαδικά υπάρχει μείωση των αιμοδοτών και στις φιάλες αίματος, παρόλα αυτά οι ανάγκες δεν έχουν μειωθεί. Κάτι πρέπει να γίνει και να κινητοποιήσουμε τον κόσμο. Χρειάζεται ειδικά τώρα να προσέλθουν να δώσουν αίμα. Είναι ασφαλές και τηρούνται όλα τα μέτρα. Είναι καλό να δίνουμε αίμα. Είναι καλό για όλους γιατί κινητοποιείται ο μυελός των οστών.», είπε ο νομίατρος Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος.

 

«Εδώ και δύο εβδομάδες μετά από συνεργασία με την τράπεζα αίματος του νοσοκομείου Καβάλας η Π.Ε. Καβάλας έχει διαθέσει την αίθουσα «Ν. Μάρτης» για να γίνεται αιμοδοσία από τις 9 έως τις 14:00. 

 

Όσοι θέλουν μπορούν να κλείσουν τηλεφωνικό ραντεβού όπου θα υπάρχει συνεργείο από το νοσοκομείο Καβάλας. Μπορούν να αφιερώσουν δέκα λεπτά για να δώσουν αίμα. Με το αίμα χαρίζεις μία ζωή», είπε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης

 

Τηλέφωνο για ραντεβού: 2513501867