Την κατασκευή δεξαμενής, δικτύου, εγκαταστάσεων επεξεργασμένων λυμάτων και έργων αναβάθμισης Ορφανού ανακοίνωσε ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης. 

 

Η ανάρτηση του κ. Αναστασιάδη: 

 

"Όταν η μετάβαση σου στην Αθήνα συνοδεύεται με μια τόσο καλή είδηση , πως να μην έχεις διάθεση να προσπαθήσεις ακόμη περισσότερο
 

Μάλιστα για ένα έργο το οποίο θα βελτιώσει το οικολογικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα της περιοχής μας και παράλληλα στα πλαίσια της Πρασινης κυκλικής οικονομίας θα ενισχύσει την τοπική αγορά .

 

´Εργο ιδιαίτερα πρωτοποριακό διότι με την ολοκλήρωση του θα πετυχαινουμε μετά από ειδική και καινοτόμο διαδικασία να επεξεργαστούμε τις χιλιάδες κυβικά λυμμάτων από την ΕΕΛ Ορφανού , τα οποία θα κατέληγαν διαφορετικά στην θάλασσα και να τα διαθέτουμε για την άρδευση των κτημάτων της περιοχής. Πέρα από το ολοκληρωμένο σύστημα τριτοβάθμιας επεξεργασίας που θα κατασκευαστεί , μέσα από αυτή τη μελέτη προβλέπεται η κατασκευή αντλιοστασίου μεταφοράς του νερού , δικτύων , δεξαμενής απόθεσης καθώς και δικτύων διανομής .

 

Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου ανέρχεται σε 3.400.000 €
Ανάλογη πρόταση ετοιμάζουμε για την επέκταση και εκσυχρονισμό του βιολογικού καθαρισμού της Ν. Περάμου .(Ν.Ηρακλιτσα -Ν.Πέραμος -Αγιος Ανδρεας -Ελευθεραι-Ελαιοχωρι)".