Τη στήριξη του στην Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικών Βιομηχανιών Ελλάδος με τη δικαστική διαμάχη που έχει ανακύψει με την εργοδοσία της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Καβάλας.

 

Ο εργοδότης της ΒΦΛ έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της Ομοσπονδίας και ζητά αποζημίωση για ηθική βλάβη. 

 

«Τέτοιες κινήσεις βλάπτουν ανεπανόρθωτα την σύμπνοια που πρέπει να υπάρχει στους συντελεστές παραγωγής», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο 

 

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: 

 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας λυπάται για την κίνηση του Εργοδότη της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να ζητήσει αποζημίωση δήθεν για την ηθική βλάβη που υπέστη από την Ομοσπονδία η εταιρία του σχετικά με την διένεξη των διαφορών μεταξύ Εργαζομένων και Εργοδότη στη Βιομηχανία.

 

Τέτοιες κινήσεις βλάπτουν ανεπανόρθωτα την σύμπνοια που πρέπει να υπάρχει στους συντελεστές παραγωγής. Το Ε.Υ.Κ. θα είναι πάντα απέναντι σε κάθε αυθαιρεσία και καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

 

Κατηγορηματικά το Ε.Υ.Κ. καταδικάζει την ενέργεια αυτή του Εργοδότη. Καλούμε επιτέλους τα όργανα της Πολιτείας να αναλάβουν την ευθύνη τους ώστε οι συνάδελφοι να  επανέλθουν στην παραγωγική διαδικασία αφού οι δικαστικές αποφάσεις τους δικαίωσαν.

 

ΑΠΟ ΤΟ Ε.Υ.Κ. Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ