Πέντε άδειες για την ανέγερση νέων ξενοδοχειακών μονάδων εκδόθηκαν μέσα στο 2020 για το νησί της Θάσου. 

 

Τα στοιχεία προκύπτουν από την έρευνα του Tornos News για τις άδειες για την ανέγερση νέων ξενοδοχείων τη χρονιά που πέρασε. 

 

Το αυξημένο ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις καταδεικνύει τη δυναμική που έχει αποκτήσει η Θάσος ως τουριστικός προορισμός αλλά και τις προσδοκίες του επιχειρηματικού κόσμου για την ανάκτηση της ανοδικής πορείας των τελευταίων ετών, μετά το πέρας της πανδημίας του κορωνοϊού. 

 

Αναλυτικά, οι εταιρείες οι οποίες αιτήθηκαν για την έκδοση νέων αδειών για νέα ξενοδοχεία στη Θάσο είναι οι εξής: IPSARIO GROUP,  COCOONAKI I.K.E.,  EUPHORIA MONOΠΡΟΣΩΠΗ IKE, Ολένα Σάβα, και  Μοχάμαντ Αζίζ, Mandescu Silviu.

 

Συνολικά εκδόθηκαν 278 άδειες σε περισσότερες από 60 περιοχές της χώρας. 

 

Δεκάδες επαγγέλματα και άλλοι κλάδοι της οικονομίας επωφελούνται από την ισχυρή επενδυτική δραστηριότητα στο χώρο του τουρισμού.

 

Η έρευνα κατέγραψε την έκδοση τουλάχιστον 278 αδειών σε περισσότερες από 60 περιοχές της χώρας. 

 

Αναλυτικά οι άδειες 

 

Κάθε ρεκόρ έσπασε η Μύκονος με συνολικά 50 άδειες, 

ακολουθεί η Σαντορίνη με 29 άδειες, 

τα Χανιά με 17 άδειες, 

η Αθήνα με 13 άδειες, 

η Ζάκυνθος με 12 άδειες, 

η Κέρκυρα με 10 άδειες, 

η Χαλκιδική και η Νάξος από 9 άδειες, 

ακολουθούν η Κως, η Ανατολική Μάνη και η Κεφαλονιά από 7 άδειες,

 η Μήλος, τα Ιωάννινα και η Λευκάδα από 6 άδειες, 

το Ρέθυμνο, η Θάσος και Ρόδος από 5 άδειες, 

τα Σύβοτα με 4 νέες άδειες για ξενοδοχεία,

η Πάρος, το Ηράκλειο της Κρήτης, το Κουφονήσι και η Κάρπαθος από 3 άδειες, 

ο Πειραιάς, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, η ‘Ύδρα, η Ρεντίνα της Βόλβης, το Άνω Κουφονήσι, η περιοχή του Παγγαίου, η Σκόπελος, η Τσαγκαράδα του Πηλίου, η Ηγουμενίτσα, η Πάτμος, η Χαλκίδα, ο Πύργος της Ηλείας και η Σαμοθράκη από 2 άδειες, 

ενώ από μία άδεια έλαβαν Καλαμπάκα, Δράμα, Άβδηρα, Φλώρινα, Τήνος, Τζια, Σίφνος, Κύθνος, Κίμωλος, Καλάβρυτα, Λασίθι, Ελαφόνησος, Αμφίπολη, Σκιάθος, Σκύρος, Σύμη, Παναιτώλιο Αιτωλοακαρνανίας, Αμαλιάδα, Ναύπακτος, περιοχή του Πηνειού, Νότια Κυνουρία, Χίος, Λήμνος, Μυτιλήνη, Σάμος, Γορτυνία, Σούλι, Ξυλόκαστρο, Μύτικας, Αλμωπία και Ναύπλιο.